La localitat queda incomunicada amb els episodis de pluja i son freqüents les situacions de risc per a les persones, que serien evitables amb la construcció de ponts.

Diferents administracions es veuen obligades a reparar a cada episodi de fortes pluges camins asfaltats pels danys que l’arrossegament de pedres, troncs i grans volum d’aigua causen en estes infraestructures. Es tracta de despeses i riscos per als béns i persones que serien evitables si la localitat disposara, com passa a d’altres municipis, de passos adequats, com ponts o estructures que permeteren elevar la carretera per damunt del nivell de l’aigua, amb el que la localitat no quedaria tallada per les carreteres i camins de la ratlla del Terme amb Peníscola (CV-1405), camí Ulldecona o a la zona de la mar Xica.

Per això els regidors de Compromís de Benicarló, Marta Escudero i Josep Lluis Segura, han formalitzat dues esmenes als Pressupostos Generals de l’Estat “en coherència al que vam aprovar al Ple de Benicarló”, per dir a les forces polítiques del Senat que “la localitat mereix uns accessos dignes i que no pot ser que a cada episodi de pluges la nostra localitat siga notícia perquè queda aïllada per carretera per nord, sud i oest i amb vehicles inundats”, han afegit.

Així en les dues esmenes, valorades en 700.000 euros (passos de la Rambla d’Alcalà) i d’1,2 milions d’euros per a la rambla de Cervera, es reclama posar fi a aquesta situació i disposar de ponts com els que hi ha a altres poblacions per eliminar riscos en rambles i barrancs com el Sénia, Cérvol, la rambla de Cervera i la d’Alcalà, per posar alguns exemples.

El 30 de setembre de 2020, es va aprovar per unanimitat el Ple ordinari de l’Ajuntament de Benicarló, instar al govern espanyol a recuperar en els propers Pressupostos Generals de l’Estat i incorporar entre les prioritats del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic (MITECO), al Pla de Gestió del Risc d’Inundació (PGRI), l’obra de drenatge integral de la rambla d’Alcalà de Xivert segons el projecte que es va presentar en el seu moment fins a la desembocadura a Benicarló. “A l’hora de la veritat només Compromís, a través del senador Carles Mulet va defensar l’esmena i ni Ciutadans, ni PP ni PSOE van donar suport. Ara novament durem la situació d’estos dos conflictius punts al Senat i reclamem a la resta de formacions amb representació a l’Ajuntament que forcen un vot favorable a la mateixa i presenten esmenes en aquest sentit, en coherència al que es va aprovar al Ple municipal”, ha indicat Escudero.