L’Ajuntament destinarà eixos fons a amortitzar deute mitjançant la cancel·lació de dos préstecs bancaris, ja que la inversió prevista a la Piscina no es podrà dur a terme enguany.

Els fons econòmics destinats a adequar i remodelar la Piscina Municipal no seran executats amb eixa finalitat el 2022. El retard en les tramitacions i els estudis per traure la licitació han provocat que s’hagen de preveure altres destins per al milió i mig d’euros reservats per a la instal·lació esportiva. 

Marta Escudero, portaveu de Compromís lamentava la situació:  «fa un any que sentim parlar de les obres, amb una empresa contractada que havia d’assessorar sobre quines reformes s’havien de fer i quan costarien. Havíem escoltat moltes vegades, al ple d’aprovació del pressupost 2022, al ple d’aprovació dels romanents, que tranquils, que els diners de la piscina estaven ahí, preparats per a posar en marxa les obres el més ràpid possible enguany, i finalment ha passat el que ens veiem vindre. Ha acabat l’any, i els diners de la piscina no s’han gastat, perquè les obres no s’han fet ni tan sols han sortit a licitació.»

Des de Compromís s’assenyala que assumir les obres de la Piscina sempre havia de ser una prioritat: «les propostes de Compromís per als pressupostos del 2021 i 2022 sempre han tingut eixe punt destacat i urgent. Calia fer les obres per a poder oferir com més prompte millor el servei i reobrir les postes de la Piscina. En 2021 no vam veure els diners, i ara, en 2022, tornen a volar». 

El grup municipal destaca que s’hi han succeït anuncis sobre el futur de la instal·lació que han quedat en no res. «Havien d’arribar més de dos milions d’euros d’una subvenció europea gestionada pel Ministeri, però sembla que s’ha perdut. I el problema és que no s’han preparat les alternatives per si això passava i finalment no arribaven els diners de fora» indica Escudero

«Tanquem un any més sense novetats a la Piscina Municipal i sense inversions programades. Esperem que açò siga un toc d’atenció que faça treballar a l’equip de govern amb més eficàcia i que al pressupost del 2023 la despesa de la piscina estiga i es gaste com i quan s’ha de gastar», conclou la portaveu de Compromís Benicarló.