Les instal·lacions dedicades a la lectura i l’estudi continuen amb l’accés tancat al públic i només ofereixen servei de préstec amb cita prèvia dins d’un horari reduït.

El grup municipal Compromís s’ha interessat per les dates d’obertura de la Bibliotecamunicipal que no ha tornat a obrir les portes amb normalitat una vegada finalitzat l’estat d’alarma. Concretament, no es pot accedir a les instal·lacions si no és amb cita prèvia i només per al servei de préstec, és a dir, recollir o tornar llibres.


«Avui, i tres mesos després que la normativa ho permetera, la Biblioteca municipal de Benicarló segueix sense prestar els seus serveis a la ciutadania. No es pot accedir als espais d’estudi, al material de consulta, a la premsa diària o als recursos informàtics» indica Marta Escudero, regidora de Compromís.


«Ja vam alertar de què amb les proves de selectivitat del passat mes de juliol calia restablir l’ús de la biblioteca com espai d’estudi. Més encara en la situació actual, on és habitual que la família estiga més hores dins els espais domèstics, cosa que pot dificultar l’estudi i la concentració de qui està preparant exàmens. Un espai com la biblioteca ha de donar solució a aquesta problemàtica. Enguany, la Biblioteca ha estat tancada en aquestes dates clau, quan la normativa permetia obrir.
Vull recordar que a la legislatura passada, amb Compromís-ERPV als departaments de Cultura i Recursos humans es va reforçar el servei en eixes dates amb horari continuat i en cap de setmana. Avui dia, només una professional està atenent el servei de préstec. Si no es posa remei, fins i tot aquesta prestació podria desaparéixer al mes d’agost»
, lamenta la regidora.

Al passat Ple municipal, el regidor de Cultura va manifestar que no hi havia data prevista per a l’obertura i restabliment dels serveis de la Biblioteca Municipal, al·legant falta de persona que dificulta el compliment de les mesures de seguretat.
Aquesta deixadesa a l’hora d’atendre els serveis actuals de la biblioteca contrasta incomprensiblement amb la visita a les instal·lacions de la futura biblioteca on l’alcaldessa va posar en valor la biblioteca com espai de lectura, per llegir premsa o per consultar internet. «De fet, es va parlar de què era un espai de referència en consonància amb l’aposta per la cultura per part de l’equip de govern. Des de Compromís Benicarló dubtem d’eixa consonància i trobem incoherent ressaltar uns serveis futurs quan no estan en marxa els del present» comenta Escudero.


La portaveu de Compromís és també molt crítica amb la justificació del regidor de cultura de l’actual situació de la Biblioteca municipal: «quan preguntem per què segueix tancada la biblioteca, el responsable polític de l’àrea de cultura ens respon que no hi ha demanda i que la gent pot llegir a casa. Aquesta no és una resposta digna de qui diu apostat per la capitalitat cultural, no prioritzant serveis culturals als quals la ciutadania té dret.»

Compromís Benicarló vol destacar així l’aposta clara i decidida que es va fer a la legislatura passada per la cultura: «vull recordar a l’actual equip de govern que va ser Josep Barberà, regidor de cultura la legislatura passada, qui va impulsar el projecte de la nova biblioteca del que ara presumeixen en solitari. També cal fer memòria i veure l’aposta feta en aquell moment per dignificar al màxim la biblioteca, amb millores en el nombre de professionals, en material informàtic, en accessibilitat… Millores a què avui en dia la ciutadania no té accés» conclou la portaveu de Compromís Benicarló.