El PSOE va bloquejar i no va permetre el debat de la moció presentada per Compromís Benicarló per al canvi de nom de l’avinguda Joan Carles I.

La moció presentada per Compromís Benicarló relativa al canvi de nom de l’avinguda Joan Carles I no va poder ser debatuda al Ple d’aquest dijous per la negativa del partit socialista a tractar-la com qualsevol altre punt. La moció havia sigut presentada per Compromís en el temps i forma reglamentaris. A més, el mateix partit socialista havia mostrat la seua conformitat a les juntes de portaveus a debatre el tema.

«Ens hem trobat amb una nova decepció del partit socialista, en aquest cas molt greu perquè atempta contra els drets dels partits polítics de l’oposició. El PSOE ha tornat a demostrar quines són les formes i el tarannà que estan marcant el dia a dia en aquesta legislatura, que no són més que una majoria absoluta entesa com un absolutisme on allò que no interessa a l’equip de govern no es parla», lamenta Marta Escudero, portaveu de Compromís Benicarló.

Els arguments esgrimits per grup socialista, en la intervenció del regidor Sánchez van ser la falta d’importància o interés de la moció o que aquesta estava poc treballada. Tampoc van faltar, com ja va sent habitual els retrets o faltes de respecte cap a l’oposició per part del govern socialista, qualificant a Compromís d’infantil per la presentació de la moció.

La regidora de Compromís indica que «l’escalada de despropòsits del partit socialista va en augment, en aquest cas, bloquejant un principi bàsic de la democràcia com és el debat polític amb una actitud arrogant i paternalista. Volem agrair tant al Partit Popular com a Ciudadanos la seua disposició per debatre la moció presentada per Compromís. Tindrem punts de vista diferents i el sentit de vot possiblement haguera diferit del nostre, però en cap moment s’han negat a tindre un debat on exposar amb respecte els seus arguments polítics. El partit socialista ha fet just el contrari, negar el debat amb faltes de respecte».

Compromís Benicarló reitera la importància de la moció presentada i es mostra totalment en contra de les paraules del regidor socialista. «La major part de la nostra societat considera que la figura del rei emèrit està lligada al concepte de corrupció. Els noms dels carrers no són aleatoris i diuen molt d’una ciutat. Seguint eixos noms podem entendre el posicionament d’un poble respecte a esdeveniments concrets i podem fer-nos una idea de quins són els valors que una ciutat transmet. Joan Carles I no representa cap valor que el puga fer digne de tindre un carrer amb el seu nom a Benicarló. Apartem del nom de la nostra ciutat de tot el vinculat amb la il·legalitat o la falta d’honestedat i fem que les persones, accions o dates que apareixen en les plaques dels nostres carrers ens facen sentir orgullosos. És un deure que tenim com a administració pública. Ens asombra que el PSOE i el seu suposat govern de progrés no ho sàpiga veure i evite parlar-ne» conclou Escudero.