La moció es debatrà al ple del mes de juliol i Compromís Benicarló espera tindre el suport de la resta dels grups polítics.

La societat espanyola mostra cada vegada més dubtes davant la monarquia espanyola, encapçalada pel rei emèrit Juan Carlos I i el seu fill Felipe, un sistema que fa dècades que no rendeix comptes complets al poble, en el qual resideix la vertadera sobirania del nostre estat. Aquesta percepció es deteriora cada dia més per les recents investigacions judicials i periodístiques que trauen diàriament a la llum una trama d’enginyeria fiscal, amb paradisos fiscals, testaferros, cobrament de comissions il·legals i blanqueig de capitals. Informacions que constaten la presumpta vinculació de Juan Carlos I amb pràctiques il·legals i deshonestes i que demostren que el rei emèrit ha utilitzat el càrrec públic per al propi enriquiment personal.

Marta Escudero i Josep Lluis Segura

Benicarló compta a la seua guia de carrers amb una avinguda principal anomenada Joan Carles I en referència a la figura del rei emèrit. La figura de Juan Carlos I i tot allò que representa és, avui en dia, incompatible amb els valors de l’honestedat i la democràcia. «Considerem que la figura del rei emèrit és l’antítesi d’un model de conducta o un referent i que no és digne de formar part del recull de carrers benicarlando», argumenta Marta Escudero, portaveu de Compromís Benicarló.

Davant aquesta situació, Compromís Benicarló ha decidit portar al Ple municipal el canvi de nom d’aquest carrer principal, lligat a corrupció i pràctiques il·legals i substituir-lo per una nova denominació.

Avinguda Joan Carles I

Quan a la nova denominació, Compromís deixa la porta oberta: «proposem que el nou nom estiga consensuat per tots els grups polítics i faça referència a una dona o col·lectiu femení, donada l’escassa presència de dones al nomenclàtor de Benicarló. Així mateix, pensem que és important que el nom triat complisca amb criteris històrics i toponímics i compte amb un aval tècnic», indica la regidora de Compromís.

Compromís Benicarló també ha contemplat les possibles molèsties al veïnat afectat: «sabem que el canvi de nom d’un carrer implica molta burocràcia i tràmits per a les persones residents, per això i per tal de minimitzar les molèsties, també hem proposat al text de la moció la creació d’una comissió que planifique les accions necessàries per a facilitar al màxim el tràmit a les persones afectades», conclou Escudero.