L’Ajuntament de Benicarló ha presentat una nova marca turística, amb la que pretén renovar la seua imatge i incloure dins de la mateixa tots els potencials turístics de la ciutat. Aquesta iniciativa s’emmarca dins del Pla Estratègic per al desenvolupament turístic de la ciutat que es va dissenyar el 2016.

Obra dels dissenyadors Pepe Gimeno i Mauro Gimeno (Gimeno Gràfic),la imatge que pretén identificar els valors diferencials de la ciutat i potenciar el posicionament turístic de la ciutat.

Segons han explicat els creadors, Pepe Gimeno i Mauro Gimeno, «hem volgut agrupar totes les potencialitats que ofereix Benicarló, com són el sector primari, el sector gastronòmic, el sector comercial, els recursos patrimonials, el turisme verd i el turisme nàutic».

Per tal de donar-los el mateix pes visual en la imatge, els dissenyadors han buscat «l’abstracció, el sintetisme i la rigorositat, la qual cosa ha resultat en l’acrònim BLÓ. Pel que fa a les lletres, hem intentat transmetre un dinamisme que evoque el sol, la ciutat, i l’horitzó mediterrani». Tot, banyat en un degradat de color blau turquesa que li dóna profunditat i transmet el color de la vida mediterrània.

El llançament d’aquesta marca turística és l’inici d’un projecte que va iniciar la regidoria de Turisme el 2016, quan l’Institut Superior d’Estudis Turístics de la Universitat de Girona (INSETUR), va dissenyar un Pla Estratègic per al desenvolupament turístic de la ciutat. D’entre les conclusions i línies que es van marcar, algunes van ser la del redisseny de la marca, la creació d’un departament específic amb personal, com ja s’ha aconseguit des del passat estiu, i també posar en marxa una nova pàgina web de turisme en la qual s’està treballant actualment.