La portaveu de Compromís-ERPV a l’Ajuntament de Benicarló, Marta Escudero, lamenta que Benicarló també aparega a la vergonyosa llista dels més de 90 centres escolars i IES de les comarques de Castelló que han sofert els bruts sobrecostos de Ciegsa, i que ara s’estan investigant. Els benicarlandos i benicarlandes també hem estat estafats per la suposada trama de corrupció i desviament de fons que s’investiga al PP valencià.

El cas CIEGSA – l’empresa que es va crear per adjudicar la construcció d’infraestructures educatives i que presumptament va servir per a un desviament sistemàtic de diners, segons s’està investigant en els Tribunals – s’està demostrant com un dels casos de corrupció i saqueig més greus que hem patit a la nostra terra.

Segons el grup municipal de Compromís-ERPV, en el cas de Benicarló hi ha dues infraestructures que estan sota sospita. Es tracta del CEIP Martínez Ródenas, que va ser adjudicat el 2007 per 2.938.998,88 euros, però va acabar costant-ne 3.624.827,01, és a dir, uns sobrecostos del 23%, i el CEIP Àngel Esteban, que va ser adjudicat el 2010 per 4.434.194 euros, però va acabar costant-ne 5.193.664, és a dir, més de 750.000 euros per sobre del preu original, uns sobrecostos del 17%.

Així doncs, els sobrecostos totals de CIEGSA a Benicarló arriben a suposar l’escandalosa xifra d’1.445.298,13 euros, una desviació del 20%, xifra que en paraules de Marta Escudero, portaveu nacionalista “suposa una prova més que el PP ha ofegat Benicarló, fent de l’educació dels nostres fills i filles el seu propi negoci”.

“Aquesta xifra de balafiament de diners públics, afegeix Escudero, suposa per a l’Ajuntament el doble del cost anual del Conservatori de Música; és a dir, amb el milió i mig d’euros desviats en la construcció de les dues escoles de Benicarló, la Generalitat haguera pogut cobrir al 100% les despeses del Conservatori al llarg de dos anys, alliberant l’Ajuntament de la càrrega econòmica que li suposa el manteniment d’aquest centre educatiu, que se sufraga quasi exclusivament amb fons municipals.
Estem davant un escàndol de primera magnitud, un nou capítol de malversació de cabals públics, mala gestió i balafiament per part del PP. Els diners desviats presumptament per al finançament il•legal del partit hagueren suposat un gran benefici per al nostre municipi. Benicarló està patint directament les conseqüències del saqueig que ha suposat la gestió del Govern valencià del PP”.

Escudero conclou afirmant que “per si l’estafa a la que ens han sotmés no fóra suficient, en el cas del CEIP Àngel Esteban, els Serveis municipals s’han hagut de fer càrrec d’una llista de tasques, com la neteja integral de l’edifici o el trasllat del mobiliari, així com algunes deficiències en la construcció. No només han furtat diners de l’educació sinó que ara som els ajuntaments els qui hem de pagar allò que no ens correspon, vetlant pel benestar dels xiquets i xiquetes que mereixen rebre la seua educació en un espai digne”.

bannerciegsa