Integrants de Compromís i de la Chunta Aragonesista inclosos en la candidatura de Primavera Europea ressalten que la seua presència en el Parlament Europeu és la garantia d’unes inversions justes per al desenvolupament d’Aragó i del País Valencià

Benicarló, 13 de maig 2014.

El cap de llista de la candidatura Compromís-Primavera Europea, Jordi Sebastià, va participar dimarts a la nit en un col·loqui a Benicarló juntament amb diversos càrrecs de Compromís de les comarques del Maestrat i Els Ports i de Miguel Martínez, candidat de la Chunta Aragonesista, on es va reclamar una alta participació i mobilització “per a tindre presència a Europa i ser garantia d’inversions justes que servisquen per a desenvolupar el nostre territori”.

Sebastià va demanar “superar l’animadversió per Europa i anar a votar, perquè Europa és nostra i ha de ser el refugi social que ens han llevat”, i va citar com a exemples infraestructures de comunicació com el corredor mediterrani en què “ni PP ni PSOE són garantia de res sinó d’empobriment de la gent d’Europa” o la N-232 i la desapareguda autovia A-68 “com a exemples de la necessitat de treballar de forma conjunta perquè les relacions entre estos dos territoris veïns s’estreten”. Tant la CHA com Compromís “som plurals, sense imputats, creiem en la Democràcia, les idees i la justícia i confluïm en una candidatura que suposa un plus. Som un projecte col·lectiu de moltes persones”, va assenyalar el també alcalde de Burjassot, Jordi Sebastià.

Un moment de l'acte
Un moment de l’acte

Contra el Castor i altres temeritats
Jordi Sebastià va insistir en el fet de que una de les prioritats de la coalició en el Parlament Europeu serà posar fi a un projecte com el Castor que no té garanties mediambientals ni tampoc garanteix la seguretat de les persones. “Europa amb eixes pretensions demostra que està del costat del capital, dels poderosos, dels qui volen guanyar diners a costa de tot, però per a Primavera Europea la prioritat són les persones i el Projecte Castor ja ha demostrat que és un perill” va comentar.

Relacions Aragó-Maestrat
Miguel Martínez, que acompanya a Ángela Labordeta (CHA) en la candidatura Primavera Europea va apel·lar a Benicarló, on hi ha molts aragonesos residint des de fa dècades i que trien la costa del Maestrat per a descansar, a la importància de garantir una veu pròpia a Europa de la mà de Primavera Europea, que servisca per garantir un just repartiment de les distintes ajudes i fons comunitaris que sempre perjudiquen Aragó al ignorar la seua situació real de despoblació i desvertebració, desvirtuant-los amb les dades del PIB. “Europa ha d’ajudar-nos a garantir el nostre desenvolupament i la prestació de serveis a la població”, va dir.

Sebastià amb Marta Escudero
Sebastià amb Marta Escudero

Agricultura i Ramaderia
Abans de l’econtre a Benicarló, Sebastià i Martínez es van reunir amb diferents representants del sector agrícola de la comarca, així com amb cooperatives i ramaders de La Jana i van aprofitar per fer una visita a les seues oliveres milenàries. “És vital el que passa a Europa per al sector terciari i fins ara no ha estat ben defensat. Nosaltres ens encarregarem que a partir del 26 de maig la situación canvie” va assenyalar Sebastià.