Des de Compromís, volem respondre a les declaracions del passat dijous de l’alcalde Marcelino Domingo i del regidor d’economia i hisenda respecte a la plaça de viceinterventor del nostre Ajuntament.
La roda de premsa no ens ha aportat cap informació nova i ens deixa de nou al punt de partida inicial. A Benicarló hi ha una plaça de viceinterventor, creada amb data de caducitat farà ja 6 anys, (la plaça s’amortitzaria quan l’interventor ocupara el seu lloc de treball) segons l’acord pres al plenari corresponent.
A dia d’avui es compleixen tots els requisits per suprimir eixa plaça redundant, i tot i això, l’alcalde decideix mantindre-la. En cap moment s’aporta un document on es detallen les funcions del viceinterventor, per tant, seguim sense saber quina és exactament la seua funció a l’Ajuntament i el perquè de la seua continuïtat.

Marcelino Domingo es recolza en l’article 169 pel qual l’alcalde té dret a crear o eliminar places de col·laboració accessòries a l’Ajuntament de forma discrecional, és a dir, per decisió pròpia gràcies al càrrec que ocupa.

És evident que per decisió política vol mantindre eixa plaça, que al nostre parèixer és innecessària i redundant. Volem manifestar de nou la nostra disconformitat per eixa resolució. Considerem que ara mateix hi ha una duplicitat de funcions i la despesa que origina esta situació a l’Ajuntament és massa elevada. A Compromís creiem que la determinació de l’alcalde de mantindre la plaça de viceinterventor, no només és equivocada si no també injusta cap a altres persones o sectors benicarlandos que estan patint situacions econòmiques difícils. Ara mateix hi ha a Benicarló necessitats més bàsiques i urgents on invertir eixa quantitat de diners.


Marta Escudero
Secretària Local de Compromís Benicarló