El passat divendres 15 de novembre el grup municipal de Compromís a l’Ajuntament de Benicarló va demanar per escrit que l’alcalde de Benicarló convocara un ple extraordinari per a rebutjar el tancament de RTVV. “Aquesta proposta la fem perquè la moció presentada a principis de mes en rebuig del tancament de RTVV serà discutida al ple ordinari del mes de novembre, ple que se celebrarà el proper dijous dia 28, just un dia després que el parlament valencià aprove la llei per al tancament de RTVV i per tant, ja no servirà per a res” ha comentat el regidor de Compromís a Benicarló Joan Manuel Ferrer.

Així Joan Manuel Ferrer ha lamentat “la falta de sensibilitat de l’alcalde Marcelino Domingo davant del tancament de RTVV” i l’ha acusat de deixar passar el temps i per tant “defensar els interessos i les ordres del PP per damunt del interessos dels ciutadans valencians a tindre una ràdio i una televisió publica plural i en valencià”. D’altra banda Ferrer ha lamentat que els llocs de treball i servei públic de la RTVV servisquen de demagògica excusa al PP quan diu que “cal triar entre escoles i hospitals o RTVV”. Segons el portaveu de Compromís, “Domingo sap que això és mentida i que es poden retallar despeses d’altres partides que no són necessàries per a poder mantindre un servei públic necessari per als valencians i evitar nous aturats en el sector audiovisual i de la comunicació al País Valencià”.

Ferrer es pregunta “en què s’han malgastat els diners del poble valencià” i “com és possible haver fet una tan lamentable gestió econòmica a l’ens”, o si ara als pressupostos de la Generalitat, amb els diners que s’estalvien de RTVV, “el centre de salut de Benicarló tindrà servei de radiografia, mamografia o planificació familiar tal com ens van prometre, convertint així el nostre ambulatori en un minihospital… cosa que dubtem, i prou faran si no ens el tanquen”.

Ferrer a més, afirma que “el que els fa por als populars és que RTVV siga un mitjà de comunicació plural i transparent al servei dels ciutadans i no al servei i submissió del PP com ha passat en els darrers 25 anys” i que el que volen és tancar-la quan és plural i veuen que poden perdre el Consell.

Per últim Ferrer també ha criticat la falta de suport dels regidors del PSOE, ja que “per a poder convocar un ple extraordinari a petició d’un grup polític municipal fa falta un nombre determinat de regidors, que ara mateix Compromís no disposa a Benicarló. Per tant ens vam posar en contacte amb el PSOE, formació que s’ha manifestat reiteradament en contra del tancament de RTVV i en defensa dels seus treballadors, però no ens han volgut donar suport en aquest assumpte, i han demostrat així la seua incoherència política i un total allunyament de la realitat del carrer”.

“És una llàstima que ni PP ni PSOE ens hagen volgut recolzar en no propiciar un ple extraordinari, de manera que el resultat de la votació de la moció arribarà quan RTVV, si res no canvia, estarà ja sentenciada”
conclou el regidor de Compromís.