El grup municipal de Compromís a Benicarló ha presentat per registre d’entrada una moció de rebuig al tancament de RTVV anunciat pel govern de la Generalitat i de suport als seus treballadors. Segons la secretària local de Compromís, Marta Escudero, “aquesta moció, que esperem que siga aprovada en el proper ple municipal, es fa necessària ja que Radio Televisió Valenciana és l’únic mitjà de comunicació en valencià que tenim al País Valencià, i el Partit Popular no el pot fer desaparéixer així com així”.

“RTVV és de totes i tots, és un bé públic que cal que defensem” ha assenyalat Escudero. “A més, RTVV pretenia ser el mitjà de comunicació propi dels valencians i les valencianes, i des d’on poder informar la ciutadania de la seua realitat més propera, dels municipis, comarques i la resta del món”.

“Un dels eixos centrals que donaven sentit a la creació d’una televisió pròpia, va ser la projecció de la nostra llengua, cultura i tradicions, la difusió del nostre patrimoni natural, cultural, musical, gastronòmic, turístic, i al mateix temps convertir-se en el motor de la indústria audiovisual valenciana. Amb el seu tancament, tot açò quedarà silenciat i romandrà pràcticament invisible per als valencians” contiuna la secretària local de Compromís “de manera que els que sortim perdent som no només els treballadors de RTVV sino tota la ciutadania valenciana”.

“Cal que recordem que el Partit Popular és el responsable de tota la gestió de RTVV des de 1995. Quan van entrar a governar, l’entitat a penes tenia deutes i ara està amb més de 1.000 milions d’euros i un ERO que la justícia ha declarat il·legal. El PP ha fet una gestió pèssima i lamentable de RTVV, tal com està fent en molts altres aspectes de la nostra realitat. Estem perdent les senyes d’identitat valencianes; ara li ha tocat a RTVV però abans han sigut el Banc de València, Bancaixa, la CAM. Què o qui serà el proper?” es pregunta Escudero.

“Amb la moció que hem presentat, volem manifestar el nostre rebuig absolut a la decisió del Consell de tancar RTVV així com donar ple suport als seus treballadors i treballadores. Però al mateix temps també volem instar el Consell a cercar alternatives de viabilitat per al manteniment d’una ràdio i televisió pública valenciana i en valencià, propera, plural i imparcial com a servei públic fonamental per a la defensa i l’ús de la nostra llengua, el coneixement de la realitat territorial, cultural i de cohesió social” ha conclòs Marta Escudero.