Després de les últimes notícies en què es declara l’expresident de la Diputació de Castelló i expresident del Partit Popular de Castelló Carlos Fabra culpable de 4 delictes fiscals i se li condemna a 4 anys de presó, el grup municipal de Compromís a Benicarló ha demanat a l’Ajuntament que li siga retirat el guardó de “Carxofa d’Or” que va rebre l’any 2000. De fet va ser la primera persona a rebre aquesta distinció, tot i no tindre cap vinculació amb el camp benicarlando.

En paraules del regidor de Compromís, Joan Manuel Ferrer, “és indigne que un condemnat a presó tinga aquesta distinció que du el nom del nostre poble, i que damunt siga qui encapçale la llista de guardonats”. A més, afegeix que “la carxofa és el producte estrella de Benicarló, i com a tal, aquest guardó queda reservat per a ciutadans exemplars que d’una manera o altra porten el bon nom de Benicarló i la seua carxofa allà on van. Portem 15 anys entregant la Carxofa d’Or i comparar aquesta bona gent amb Carlos Fabra ens sembla una falta de respecte i una presa de pèl tant per a ells com per als benicarlandos i benicarlandes”.

“És per això que des de Compromís Benicarló farem un prec al ple d’aquest dijous perquè aquest distintiu li siga retirat d’immediat a Carlos Fabra per tal que el nom de Benicarló i la seua magnífica carxofa no queden embrutats amb un guardonat que a dia d’avui i segons la justícia, no és més que un delinqüent. Esperem que des del Partit Popular a l’Ajuntament de Benicarló facen valer eixa frase que repeteixen moltes vegades que és “qui la fa la paga”, i ho apliquen també a aquesta situació” ha conclòs Joan Manuel Ferrer.