foto_MartaEscuderoEl regidor d’urbanisme ha presentat una proposta d’ordenança que suposarà una nova despesa per als propietaris d’habitatges de més de 50 anys: la nova Inspecció Tècnica d’Edificis (ITE) obligarà als propietaris de vivendes amb una antiguitat superior al mig segle, a passar una inspecció cada cinc anys per a supervisar el seu estat de conservació. Esta nova despesa es sumarà a les ja abultades taxes que han d’abonar els benicarlandos, ja que aquestes inspeccions d’edificis les han de dur a terme facultatius competents que cobraran, clar està, els seus honoraris corresponents.

“No és coherent que, mentre retallen els serveis i les pagues als ciutadans, el mateixos polítics incrementen les obligacions tributàries de la població” ha manifestat la secretària local del Bloc-Compromís Marta Escudero. “És per això que des del Bloc-Compromís proposarem que aquesta nova ordenança que tramita l’Ajuntament incloga que els serveis tècnics municipals facen les Inspeccions tècniques dels edificis de les persones amb menys ingressos, sufragant-los així el cost d’esta nova taxa que difícilment podran assumir”.

“Esta revisió que ara el PP vol obligar a fer als propietaris d’eficicis d’una antiguitat superior als cinquanta anys afectarà, sobre tot, a la gent major que és en la seua majoria la propietària d’aquestes edificacions. Gent gran que ja ha vist disminuïdes les seues pensions i està patint una pujada desmesurada d’impostos” ha assenyalat Escudero.

Des de Bloc-Compromís doncs, es defensarà i proposarà que, en cas de propietaris amb dificultats econòmiques, l’ajuntament es faça càrrec de la inspecció periòdica duent-la a cap els serveis tècnics municipals.

“La baixada en les sol·licituts de llicències d’obra i la paralització de l’obra pública permeten optimitzar el recursos disponibles, de manera que els serveis tècnics municipals poden fer-se càrrec perfectament d’aquesta tasca d’inspecció sense que això supose una despesa adicional als ciutadans” ha manifestat la secretària local.

D’altra banda la normativa no preveu cap tipus de partida pressupostària de cara a l’obtenció d’hipotètiques subvencions futures. “Açò ens fa suposar que estes ajudes mai arribaran als propietaris de les vivendes afectades” comenta Escudero. Per això, Bloc-Compromís demana més sensibilitat social al nostre Ajuntament ja que entén que, tenint contractat al consistori personal qualificat, haurien de ser ells els que es feren càrrec de la inspecció tècnica en estos casos de persones amb baixos ingressos.