Bloc-Compromís de Benicarló acusa a l’equip de govern del PP d’incomplir la llei i quedar així fora de la xarxa de biblioteques públiques

En una pregunta formulada al ple de l’ajuntament, Bloc-Compromís de Benicarló va demanar a l’equip de govern del PP si pensava legalitzar la situació de la biblioteca pública municipal.

El motiu d’aquesta pregunta va vindre donat per què l’ajuntament de Benicarló ha perdut una subvenció de la Generalitat Valenciana per no complir la llei aprovada pel parlament valencià al mes de març de 2011 on s’obliga a tindre com a mínim a un tècnic com a empleat municipal per a les biblioteques públiques de poblacions de més de 10.000 habitants, com és el cas de Benicarló.

El regidor del Bloc-Compromís Joan Manuel Ferrer va comparar esta situació amb la següent: “si un ciutadà vol una llicència d’obres per a fer un edifici, li caldrà un plànol d’un arquitecte i d’un aparellador, i si no, no tindrà llicència ja que no li valdrà el dibuix d’un paleta, de manera que haurà de complir la llei i no podrà fer-se la casa, i si se la fa, serà il·legal”, o també, “com si a l’ambulatori de Benicarló no hi hagueren metges i t’atengués un auxiliar d’infermeria”.

“Ja sabem que hi ha una llei que ve de Madrid, aprovada pel senyor Rajoy que a dia de hui impedeix la convocatòria de noves places, però és que ja fa 2 anys que des de Conselleria els van avisar d’aquesta irregularitat i no han volgut fer res per arreglar-ho” comentà Ferrer.

És per això que Ferrer demanà a l’equip de govern de l’ajuntament de Benicarló que només es puga, complisca la legalitat perquè “l’administració i els poders públics han de ser els garants de la llei i els primers en complir-la, i no se la poden saltat” i concloia dient que aquesta llei va ser aprovada pel PP i firmada en el DOCV pel president Camps.

“El que no pot ser és que els ciutadans hajam de complir la llei i l’ajuntament de Benicarló se la puga saltar quan li vinga en gana. Demanem que només es puga, l’ajuntament convoque la plaça de tècnic per tal que la nostra biblioteca puga entrar dins de la xarxa de biblioteques públiques valencianes” va afegir el regidor del Bloc-Compromís. “A més, amb aquesta situació, apart que hem perdut la subvenció que atorga la Generalitat Valenciana, estem donant un servei deficitari a la biblioteca municipal, al no comptar amb el personal adequat per atendre als usuaris” va concloure Ferrer.

Arxivat en: Cultura i Educació, Local, Video

Comentaris

 1. Manuel Vicent diu:

  Treballe a la Biblioteca de Benicarló i veig que no va servir per a res la conversa que vaig tenir amb Quiterio. Està mol bé que se demanem responsabilitats per no tenir les places adequades a la Llei, però me pareix indecent que damunt que els treballadors estem sofrint la falta de reconeixement econòmic, a més a més, vosaltres us dediqueu a dir que no estem capacitats per atendre als usuaris:
  <>.
  Crec que de cap manera el personal de la biblioteca es mereix que la gent de Benicarló ens vaja preguntant, que ara van a contractar professionals a la biblioteca?
  Totes les persones que formen part del personal de la biblioteca son llicenciats i tenen cursos de capacitació i formació bibliotecària i en arxius, per tant deixar aquest dubte sense aclarir ens pareix com a mínim un atac més dels que estim sofrint els treballadors de l’administració pública.
  Espero tingueu a be rectificar aquestes afirmacions.
  Salutacions

 2. Vicent Coll diu:

  Com a treballador de l’administració pública que soc, i persona vinculada a Compromís, entenc que esmentes el greuge salarial que patim, però no entenc quin sentit te relacionar-lo en la teua interpretació, al meu entendre subjectiva, sobre les declaracions de Compromís sobre els requisits legals que marca l’ordenació jurídica. La capacitació i la homologació, en l’administració pública, l’expedeixen els organismes oficials facultats a tal efecte. Crec que es un acte que garanteix els principis fonamentals d’accés basats en la igualtat , el mèrit i la capacitat.
  Els esforços que fem els treballadors i treballadores per formar-nos ( moltes vegades a pesar del poc interès que posa la pròpia administració en la que treballem) es un mèrit personal que ningú ens pot negar, i que demostra la validesa i dedicació personal per a oferir un servei públic eficient a la ciutadania.
  Però això no nega el dret fonamentat que Compromís té en expressar la seua crítica al govern local del PP, en l’incompliment dels requisits legals per a prestar un servei públic. La resta podria entendre jo, també subjectivament, que son interpretacions interessades.

  • Manuel Vicent diu:

   Vicent: Crec que es poden dir les coses de moltes maneres i se pot denunciar el que de llei, però el que no es pot fer es dir: “A més, amb aquesta situació, apart que hem perdut la subvenció que atorga la Generalitat Valenciana, estem donant un servei deficitari a la biblioteca municipal, al no comptar amb el personal adequat per atendre als usuaris”.
   i esperar que els afectats no ens sentim menyspreats, ja que es podria dir que el personal no te reconeguda la seva capacitat i la seva professionalitat, però això no vol dir que no estiguen capacitats.
   Us pregaria que no retalleu la frase transcrita, ja que del contrari no s’entent res.
   Es d’agrair l’interés que el Grup municipal de Compromis te amb aquest tema però crec que l’expressió no es la més favorable als treballadors.

 3. Mar Torres diu:

  Si, la Biblioteca PÚblica de Benicarló quedará fuera de la Red de Lectura Pública Valenciana,ya nos hemos quedado sin subvenciones para la compra de libros y los profesionales, como en mi caso, que llevamos treinta años al servicio de la Biblioteca seguiremos sin tener el reconocimiento económico y profesional que la Generalitat viene recomendando desde 1986.
  Ni el PSOE con Vicente Rambla, ni el PP con Jaime Mundo , ni el BLOC cuando Guzmán fue concejal de Cultura, hicieron nada para solucionar esta situación.
  Sí lo hicieron con otros profesionales que pertenecían a su grupo político.
  Ahora la Generalitat ha dado el ultimatum y nos echa.
  Bien, la administración y sus políticos al frente son los responsables.
  Ahora, decir publicamente que la biblioteca no cuenta con el personal adecuado, es ofensivo y sería un detalle que se rectificara también públicamente

 4. Marta Escudero diu:

  Manuel, lamento molt que t’hages sentit atacat pel nostre comunicat de premsa, i més encara quan l’objectiu d’éste crecque va prou en la línea dels vostres interesos.
  A efectes de contractació, la nostra biblioteca és deficitària, ja que no consta del tècnic que la llei obligue a contractar. Si la comparem en qualsevol altra de la xarxa, a Benicarló seguirà faltant la figura del tècnic i això ens deixa molt per davall de les altres biblioteques, tant, que ni tant sols podem formar part de la xarxa ni optar a subvencions. Per això diem que la Biblioteca pública de Benicarló és deficitària en quant a personal.
  Un altra cosa diferent és que els treballadors esteu assumint eixa figura de tècnic, treballant per damunt del que se vos està exigint pel vostre contracte i amb menys retribució econòmica. Amb bona voluntat esteu subsanant l’errada de l’ajuntament que és qui no ha creat la plaça obligatòria. Però la bona voluntat por servir per a donar una solució temporal però mai pot ser el recurs d’un consistori que sabent quin és el problema no ha fet res per solucionar-lo. És mala gestió, res a vore amb la vostra valia, professionalitat o formació que no dubto que siga l’apropiada per a la categoria professional que esteu ocupant ara i per a la que realment vos pertocaria.
  Gràcies per donar-nos la teua opinió!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *