En una pregunta formulada al ple de l’ajuntament, Bloc-Compromís de Benicarló va demanar a l’equip de govern del PP si pensava legalitzar la situació de la biblioteca pública municipal.

El motiu d’aquesta pregunta va vindre donat per què l’ajuntament de Benicarló ha perdut una subvenció de la Generalitat Valenciana per no complir la llei aprovada pel parlament valencià al mes de març de 2011 on s’obliga a tindre com a mínim a un tècnic com a empleat municipal per a les biblioteques públiques de poblacions de més de 10.000 habitants, com és el cas de Benicarló.

El regidor del Bloc-Compromís Joan Manuel Ferrer va comparar esta situació amb la següent: “si un ciutadà vol una llicència d’obres per a fer un edifici, li caldrà un plànol d’un arquitecte i d’un aparellador, i si no, no tindrà llicència ja que no li valdrà el dibuix d’un paleta, de manera que haurà de complir la llei i no podrà fer-se la casa, i si se la fa, serà il·legal”, o també, “com si a l’ambulatori de Benicarló no hi hagueren metges i t’atengués un auxiliar d’infermeria”.

“Ja sabem que hi ha una llei que ve de Madrid, aprovada pel senyor Rajoy que a dia de hui impedeix la convocatòria de noves places, però és que ja fa 2 anys que des de Conselleria els van avisar d’aquesta irregularitat i no han volgut fer res per arreglar-ho” comentà Ferrer.

És per això que Ferrer demanà a l’equip de govern de l’ajuntament de Benicarló que només es puga, complisca la legalitat perquè “l’administració i els poders públics han de ser els garants de la llei i els primers en complir-la, i no se la poden saltat” i concloia dient que aquesta llei va ser aprovada pel PP i firmada en el DOCV pel president Camps.

“El que no pot ser és que els ciutadans hajam de complir la llei i l’ajuntament de Benicarló se la puga saltar quan li vinga en gana. Demanem que només es puga, l’ajuntament convoque la plaça de tècnic per tal que la nostra biblioteca puga entrar dins de la xarxa de biblioteques públiques valencianes” va afegir el regidor del Bloc-Compromís. “A més, amb aquesta situació, apart que hem perdut la subvenció que atorga la Generalitat Valenciana, estem donant un servei deficitari a la biblioteca municipal, al no comptar amb el personal adequat per atendre als usuaris” va concloure Ferrer.