Benicarló, dimarts 16 d’agost de 2011

Per al BLOC cal trobar una solució als robatoris en general i en especial al camp Benicarlando.

Els regidor del Bloc Joan Manuel Ferrer ha manifestat el seu recolzament al sector agrari davant del desampar en que es troba el sector pels robatoris al camp: “no es tracta d’unes carxofes o uns melons per a consum propi, que també fa mal, es tracta de robatoris de fruites i hortalisses    organitzats i a gran escala per a revendre. I el que és pitjor, també es furten infraestructures com son cables de coure i ferro i maquinària com tractors i aparells” .

Ferrer recordava el programa electoral del PP al 2007 en el que es comprometia a dotar a la policia local de Benicarló de patrulles rurals les 24h al dia els 365 dies al any  “no sols no han complit el seu compromís electoral sino que a més a més s’ha reduït aquest servei”. Ferrer no ha volgut donar més detalls pero informava que sols hi ha un torn de 8h per dia i la resta de la jornada 16h no hi ha patrulla rural. “Si el PP hagués complit la seua promesa electoral, no estariem davant aquesta situació tant dramàtica”.

També proposava solucions immediates com són que es convoque urgentment la junta de seguretat local i que es convide al regidor d’agricultura, qui segons Ferrer, en la darrera Junta de Seguretat no va assistir per no estar convocat “però Arín tampoc no va fer res per anar ni per informar-se i explicar els problemes de seguretat al camp que estan pendents”. Així mateix reclamava una reunió urgent amb el Subdelegat del Govern per a tractar la problemàtica del camp i en especial del robatori la setmana passada de 2 tractors. També proposava  demanar a la Diputació i a la Generalitat una línia de subvencions destinada a reforçar la seguretat en les instal.lacions agràries i d’altra banda, demanar al Congres dels Diputats a Madrid una reforma del Codi Penal per a canviar la tipificació dels delictes contra la propietat agrícola i ramadera al medi rural, i posar remei a la situació de indefensió dels agricultors i ramaders. Ferrer es feia resó dels comentaris dels llauradors que es queixaven que “si vas al jutjat, mentre tu encara fas papers, el lladre ja esta sortint per la porta“ i concloïa dient que “el delincuent  no pot sortir impune davant la malesa que provoca en el camp”.

 

Talls de veu a la COPE: