Benicarló, dimarts 16 d’agost de 2011

Davant la possibilitat d’un cultiu experimental d’arròs transgènic al terme de Vinaròs, el BLOC de Benicarló ha presentat una moció per a ser aprovada en el proper Ple Municipal.
Per al BLOC, i en paraules del seu regidor Joan Manuel Ferrer, “els mals a nivell agrari, econòmic, mediambiental i de salut pública son imprevisibles”.
A més a més aquest cultiu es vol fer en la zona on es cultiva la carxofa amb Denominació d’origen Carxofa de Benicarló als temes municipals de Benicarló, Vinaròs, Càlig i Peníscola. Per al BLOC “és un risc que no podem assumir ja que és impossible evitar la contaminació per transgènics en altres vegetals i cultius, i per tant, es deuria de seguir, mentre no es demostre el contrari, un principi bàsic de precaució davant el risc inacceptable per a la salut pública i el medi ambient.

Aquesta moció del BLOC ha segut recolzada pels altres dos grups municipals i també té el suport del Consell Agrari Municipal que es va reunir en sessió extraordinària el dimarts dia 9 d’agost a la Cambra Agrària Local.

Les conclusions de la moció son tres:
Primer.- Mostrar el posicionament en contra dels cultius transgènics al nostre municipi, seguint el principi de precaució vers aquests cultius, sent primordial la salut dels ciutadans.
Segon.- Instar a la Conselleria d’Agricultura, Pesca, Alimentació i Aigua per a que el Comité Valencià de Control d’Organismes Genèticament Modificats, en vista del perill de contaminació de la vegetació, als cultius o a la cadena alimentària, denegue qualsevol permís que se presente en base als criteris tècnics establerts en la matèria.
Tercer.- Instar al Consell a declarar al País Valencia zona lliure de cultius d’organismes modificats genèticament.

El BLOC sols vol agrair al Partit Popular, al Partit Socialista i a les entitats representades al Consell Agrari Municipal el suport i la sensibilitat que han tingut al recolzar aquesta proposta.