La Coalició Compromís ha celebrat una trobada amb el món agrícola del Baix Maestrat, presidit pel candidat a la presidència de la Generalitat, Enric Morera, i el cap de llista per la circumscripció de Castelló, Josep Maria Pañella.

Ricardo Mascarell, candidat del BLOC de Benicarló ha obert la xarrada i ha agraït la presència d’altres candidats de la comarca com Alcalà, Vinaròs o Peníscola, la Jana o Càlig entre d’altres.

Mascarell també ha destacat que el cap de llista de la coalició Compromís per Castelló, Josep Maria Pañella, “és qui més i millor ha defensat esta comarca en estos quatre anys”.

Marta Escudero candidata nº3 a les corts per Castelló per la seua banda, ha fet una clara exposició de la precària situació del camp benicarlando i de la comarca, situació que millorarà amb les propostes que porta la coalició Compromís al seu programa electoral.

Pañella ha parlat d’agricultura i ha recordat el mal que fa el tractat de la UE amb el Marroc i el que perjudica al camp valencià. “Si el PP volguera no es faria eixe tractat perquè al parlament europeu tenen majoria i enviant mocions als ajuntaments no fan res”. La inseguretat en el camp ha estat altre dels temes tractats, com ara les possibilitats de demanar denominacions d’origen per a productes de la comarca, com ara la tomaca d’Alcalà.

A la trobada han assistit representants dels principals sindicats agraris de la zona, agricultors ecològics i cooperativistes, amb els quals el representant de Compromís ha tingut un contacte continuat i directe al llarg de la legislatura.

Enric Morera ha recordat que tant Camps com Alarte, “des de que tenen el vestit de la comunio que van en cotxe oficial i no coneixen quina és la realitat del carrer”. Per això, Morera ha dit que a partir del 23 de maig, “continuarem sent tan accessibles com fins ara i treballarem conjuntament per millorar la situació del camp i la qualitat de vida dels seus treballadors i treballadores”.

“Podem eixir de la situació de crisi. Tots mengem i per això ens calen els productors locals i cal que els nostres productes estiguen al mercat però respectant als agricultors”, segons Morera, qui ha incidit que els governants “han de treballar de la mà dels sectors productius i per això ens comprometem a estar amb el camp i assegurar que els seus productes tinguen preu”.

El candidat de Compromís també ha parlat d’agricultura ecològica perquè, segons Morera, “no hi ha millor ecologista que un agricultor. La gent demana productes més naturals i això vindrà ací i la nostra agricultura ha d’estar ben posicionada”.

En un clar missatge a PP i PSOE, el líder valencianista ha declarat a Benicarló que, “aquells que han abandonat el camp valencià estos anys no van a fer-se càrrec d’allò que han desfet”, i per això ha demanat el vot per a Compromís, per a començar a treballar en positiu pel camp valencià.

Notícia en premsa: NOTICIAS964 BENICARLÓ, COPE VINARÒS