Bé, açò ja casi que està no? Han passat quatre anys des de les passades eleccions i la campanya electoral acaba hui. Ara vos toca a vosaltres decidir qui repeteix i qui se’n va a casa. Ací, a diferència del que passa amb els estudiants, els qui repeteixen son els qui ho han fet bé. Perquè al final, açò de les eleccions es pareix molt a un examen. Nosaltres ens examinem i vosaltres ens poseu nota.

Fa quatre anys ens vau posar una nota molt baixa. Entre l’aprovat justet i el suspens, segons en qui parles. Però nosaltres no som dels qui van a tutoria a discutir l’avaluació. Si vosaltres creieu que no ens mereixiem més, no ho mereixiem. I com som conscients que com a qualsevol examen no és suficient estudiar els 15 dies abans i hi ha que treballar dia a dia, aquest curs, aquestos quatre anys, ens hem esforçat més. Volem millorar el nostre expedient.

Alguns es prenen el fet d’estar a l’oposició com un càstig, com una espècie de condemna. I clar, es queden aquestos quatre anys malhumorats i protestant. Sense aportar res a la ciutat. Qui actua així és l’oposició inútil, és el vot inútil, perquè desaprofiten els resultats electorals, i no posen el servei del seu electorat i de tota la ciutat la força electoral amb que els van premiar les urnes.

Altres creiem que l’oposició és una oportunitat de treballar pel poble. És sense dubte més complicada, més lenta, posiblement menys lluidora, però des de l’oposició es poden fer moltes coses. També quan davant hi ha una majoria absoluta… però, ai amic, es que hi ha que treballar, hi ha que anar a buscar consensos, hi ha que cridar a les portes de l’equip de govern, a les dels tècnics. Hi ha que vendre el teu projecte, la teua proposta, convèncer al govern de que el que tu proposes pot millorar Benicarló. O, sigam modestos, pot ajudar a resoldre algun xicotet aspecte del poble, a millorar la qualitat de vida dels nostres ciutadans. I no son fàcils de convéncer. De fet, algunes vegades la idea els pareix tan bona que et diuen que no amb el cap mentre prenen bona nota. No son molt generosos amb l’oposició la gent del PP. Però bé, un se’n va a casa satisfet de saber que ha segut útil per a Benicarló, la recompensa ja arribarà.

I d’això es tracta ara. Hem segut aplicats, hem treballat durant els quatre anys. Hem recolzat qualsevol proposta, moció, declaració institucional, que vam considerar podien ser bones per a Benicarló; sense importar-nos si era idea d’uns o d’alres. Hem estat a tots els consensos possibles, a totes les reivindicacions justes a altres administracions. I hem treballat (sovint molt discretament) per a construir altres consensos nous i establir ponts entre l’oposició responsable que creiem representar i l’equip de govern.
Hem aprovat el 85% de les propostes que s’han portat al ple; un 10% les hem votat en contra i en un 5% ens hem abstingut.

Hem votat a favor de la cessió de terrenys del Jaume I per a la construcció de l’Escola Oficial d’Idiomes. Hem votat a favor de la cessió de terrenys per a la millora del IES Coromines. Hem votat a favor del aparcament soterrat de la UA19. Hem donat suport a la moció per la planta de residus Geiserbox, per fer-la arribar a les altes instàncies de la Generalitat i Diputació per veure si ells també son capaços de tirar-la endavant, amb la qual cosa pensem que sortiriem guanyant tots.

Hem presentat mocions contra la Llei Europea de Pirotècnia, mocions per demanar ajudes per a les Societats Musicals i Escoles de música, per a que el Butlletí Oficial de la Província vinga també en valencià, garantint així el bilingüisme, així com demanar el compliment de la Llei d’ús i ensenyament del valencià, en el vint-i-cinqué aniversari de la seua aprovació. A més de mocions a favor de la TV3.

Però també hem dit que no. Un contundent no a aquelles propostes que pensavem honestament que no eren bones per a Benicarló.

L’altre dia un senyor em va dir: “els que vaig votar fa quatre anys ho han fet malament, i la única manera de castigar-los sense castigar el poble es votar al BLOC”. Lo millor es que açò es podria dir tant a algú que va votar al PP com a algú que va votar al PSOE. Tant de bo vosaltres també considereu que hem fet un bon treball, que hem segut aplicats, i que mereixem alguna cosa més que un aprovat raspat. A la cap i a la fi, la recompensa del treball ben fet és l’oportunitat de fer més treball ben fet.

Vosaltres teniu la última paraula. Per la nostra part queda la satisfacció de la feina ben feta durant estos quatre anys. Només ens queda agraïr a tot el poble de Benicarló i la comarca en general lo bé que ens heu tractat allà on hem anat durant estos anys i durant estos quinze dies de campanya electoral. Gràcies de tot cor!!

El col.lectiu local del Bloc per Benicarló.