La coalició ha rebutjat un increment de l’IBI del 26,6%, que ens situarà entre els municipis amb una major pressió fiscal de la província. Rebutjada per tots els grups la proposta de Vox d’eliminar la interpretació de la Muixeranga

BENICARLÓ, 27 d’octubre de 2023 

Els representants de Compromís a l’Ajuntament benicarlando van rebutjar amb el seu vot la pujada del 26,6% del tipus d’IBI al municipi per quadrar els números de cara a la confecció dels propers pressupostos. “S’ha optat per allò més fàcil, com aconseguir més de dos milions i mig d’ingressos de la ciutadania amb els impostos sobre els vehicles i els seus béns immobles”, ha lamentat la portaveu Núria Isern.

La decisió d’aquells que deien que anaven a abaixar impostos i els seus socis de Benigazlum ha sigut unilateral, sense diàleg amb els grups, sense demanar idees alternatives o propostes a la resta dels grups. Hem trobat a faltar diàleg i consens davant una pujada tant brutal i lamentem que hagen optat per l’hermetisme fins al punt que van cancel·lar una roda de premsa on havien d’explicar la mesura en roda de premsa a la ciutadania”, ha lamentat.

A Compromís”, ha explicat Isern “en cas de trobar-nos amb problemes econòmics haguérem optat per una pujada progressiva i un pla per reduir despeses innecessàries, amb qüestions que considerem fonamentals per estalviar, com son les compres, contractes de subministres o fer servir fonts d’energia fotovoltaica per abaratir la nostra factura. És una desconsideració cap a la ciutadania apujar-los els impostos i apujar-se en el mateix Ple els sous de l’equip de govern i apuntar-se a les 14 pagues, de forma que el cost de l’equip de govern ascendeix gairebé als 400.000 euros anuals”.

Isern també ha lamentat que “qui més callat hauria d’estar quan va estar tota la campanya anunciant que anava a abaixar-se el sou, com és el líder de BG, damunt frivolitzara dient que hauria de cobrar 20.000 euros al mes per tot el treball que farà”.

La formació valencianista va rebutjar també l’increment en les ordenances de l’impost de circulació i va reclamar inversions compensatòries en asfaltat de carrers i medi ambientals com zones verdes o carrils bici. També es van abstindré en la modificació pressupostària per liquidar el contracte de gestió de la piscina municipal “situació a la que ens ha dut la gestió de PP i PSOE de la mateixa”, així com el reconeixements extrajudicials milionaris en diferents departaments del Consistori i organisme de centres especialitzats.

La moció de Vox, rebutjada per tots els grups

Per últim Compromís va celebrar que la totalitat dels grups rebutjaren la moció de VOX per prohibir la interpretació de la Muixeranga, entre d’altres peces pel 9 d’octubre. “Es tractava d’una moció que no fa poble i que només busca crispar, fomentar odi i no avançar”, va dir Isern, que va titllar de la iniciativa de “pèrdua de temps”.