Vinaròs i Peníscola han rebut gairebé 10.000 euros per l’adquisició de material bibliogràfic d’una partida de 690.000 euros dels pressupostos de la Generalitat

BENICARLÓ, 5 d’octubre de 2023 

La regidora de Compromís, Conxín Puchol, ha lamentat que l’Ajuntament de Benicarló no s’haja beneficiat com els municipis veïns de les subvencions per a l’adquisició de material bibliogràfic per a les biblioteques i agències de lectura públiques de les entitats locals valencianes. Una resolució del director general de Cultura deixa Benicarló sense un sol euro per actualitzar i augmentar el fons bibliogràfic local. “Exigim saber els motius pels quals un any més el nostre Ajuntament perd diners i recursos existents pels municipis i que els joves, estudiants i lectors necessiten per al seu consum”, ha assenyalat. 

La regidora ha recordat la trista dinàmica de perdre ajudes, no demanar subvencions ni projectes que pateix el nostre municipi per incapacitat de la institució en aprofitar-se d’estos fons. “Després l’equip de govern es queixa que han de posar fons propis quan a altres municipis poden beneficiar-se d’estes ajudes, que suposen un respir per als sempre tensionats pressupostos. Hem de revertir esta dinàmica, identificar els problemes i posar solucions, ja que Benicarló no pot permetre’s deixar perdre un sol euro més”, ha afegit.

La coalició recorda com Vinaròs ha rebut 9.524,14 € i Peníscola 9.774,68 euros, mentre Benicarló ingressarà 0 euros. La coalició insta de nou l’equip de govern a gestionar de forma eficaç. “L’alcalde ens va assegurar es treballa en totes les subvencions que van sortint. De moment no ho veiem així. Si aquests 0 euros son responsabilitat d’anteriors corporacions, els demanem que posen mesures per evitar que açò seguisca passant, contractant el personal necessari o posant les mesures que siguen pertinents”, ha conclòs Puchol.