“Aquesta idea es repeteix entre les propostes que hem rebut de la ciutadania i trobem necessari intervenir per a reubicar les associacions assistencials de l’edifici Irta i crear allà un espai de trobada, per a fer tallers i disposar d’informació del seu interés”, ha dit Isern

La candidata a l’alcaldia de Benicarló, Núria Isern, ha anunciat que entre els projectes que la coalició vol materialitzar la pròxima legislatura es defensarà la creació d’un espai o casal jove a l’edifici Irta, després de negociar amb la Fundació propietària la seua adquisició.

“Volem millorar els serveis que es presten als joves. Necessiten un espai de convivència, de trobada, on es facen tallers, puguen accedir a informació, alternatives formatives, disposar d’ordinadors i tutors. Fins a cinc dels suggeriments rebuts a partir del formulari obert a la ciutadania per enviar contribucions per al programa electoral a Comprom.is/actua, ens assenyalen la necessitat de crear un casal per a la joventut. Ho veiem necessari, urgent i possible”, ha assenyalat Núria Isern.

La candidata ha posat en valor que una adequada informació arribe als joves en un moment delicat de la vida. “Ens queixem que estan jugant o per les places sense fer res en concret, però no tenen de més alternatives. Ens hauríem de preocupar com a societat que tinguen accés a informació valuosa, que repercutisca en valors positius i oci saludable d’una forma sana i cuidada. Irta ha de servir per a fer xarrades, activitats, concerts o esport i l’Ajuntament s’ha d’implicar”, ha assegurat.

Isern ha posat com a exemple el Centre Jove de Xirivella, que disposa d’un espai de trobada multifuncional, taulons amb informació, sala informàtica, tallers, possibilitats formatives, llibres, tríptics sobre sortides laborals, salut o agenda jove d’actes. “Es tracta d’una localitat de l’Horta de València amb uns 29.000 habitants. Xirivella disposa d’un espai de 600 metres quadrats per als joves, amb sales amb capacitat per a més de 150 persones, una aula multimèdia i múltiples espais on es fan cursos i tallers; canals a les xarxes socials amb continguts d’interés per als joves i els seus pares. Eixe és el model que necessitem per al nostre poble”, ha conclòs.

Per últim, Isern ha animat a la ciutadania a continuar traslladant idees per al programa electoral a través de l’enllaç Comprom.is/actua.