Malgrat els anuncis, el mercat municipal de Benicarló continua donant una imatge visible de degradació en la seua part exterior. A més, l’aire condicionat segueix sense funcionar en gran part de l’edifici.

Des de Compromís Benicarló es va alertar com els titulars ja anunciaven l’any 2019 a bombo i platerets que Benicarló adequaria l’entorn del mercat i que ja s’havia perdut l’any 2021 una subvenció de la Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica de 107.000 €.

Ara de nou s’anuncien les obres d’intervenció i regeneració urbana de l’entorn de la plaça del Mercat i es continua constatant un nou episodi d’una gestió política lenta i poc eficaç.

Al mateix temps, l’Ajuntament ha firmat un contracte d’arrendament per una parcel·la amb capacitat per a 67 vehicles. Al respecte, Josep Lluís Segura, regidor de Compromís Benicarló opina que «sembla una bona notícia per als venedors del mercat i part de la seua clientela, però per a concessions de les parades de 20 anys, 6 anys de pàrquing els sembla una broma»

«Esperem que els treballs d’adequació i pavimentació del solar necessaris siguen executats en celeritat. Cal lamentar la falta de compromís de l’equip de govern, quan només anuncia propostes i encara no se n’ha substanciat cap. Per la nostra part hem plantejat diferents requeriments d’intervenció en els òrgans col·legiats que s’han convertit en cortines de fum per part de l’equip de govern» lamenta Segura. 

La degradació de l’edifici del mercat és patent i deixa al descobert la falta de compromís de l’equip de govern: parets sense pintar i sense aire condicionat en la meitat de les parades des de ja fa anys, situació insostenible en l’actualitat i que pot tenir, fins i tot, conseqüències sanitàries.

«Exigim la resolució immediata de les demandes que els paradistes estan plantejant des de fa temps, i sense més esperes, es pinte i s’adeqüe la climatització a les necessitats actuals» assenyala el regidor de Compromís Benicarló.