Marta Escudero: “L’Ajuntament ha de pressionar i col·laborar per a que arriben les inversions en passejos i espigons i no pareix estiguen sent efectius si mirem l’estat dels diferents projectes”

La portaveu de Compromís per Benicarló, Marta Escudero, ha considerat que la localitat està sent la gran oblidada pel Ministeri per a la Transició Ecològica i el Canvi Climàtic que dirigeix Teresa Ribera. “Constatem com la zona nord del territori valencià està exclòs dels principals plans d’actuació del Ministeri i com, especialment Benicarló, n’és el gran oblidat, ja que s’han invertit en els darrers anys quantitats milionàries tant a Vinaròs com a Peníscola i s’ha relegat de la inversió pública a la nostra localitat i hem de dir prou a aquesta dinàmica”, ha assenyalat.

Per a la regidora de la coalició valencianista, “en tot aquest estancament que patim, l’Ajuntament té un paper essencial, d’expropiacions, de visites als despatxos i trucades telefòniques, en definitiva: de gestió»

Així ha posat com a exemple la desaparició dels Pressupostos Generals de l’Estat d’actuacions que s’arrosseguen de lluny com el passeig marítim sud que ha d’unir el Parador amb la Ratlla del Terme i l’avinguda Papa Luna. “Observem amb preocupació l’erosió i deteriorament de la façana litoral d’aquest tram, el que ofereix una molt mala imatge de la nostra localitat, que podria beneficiar-se econòmicament molt més del turisme i de l’activitat que arrossega”, explica la portaveu.

Des de Compromís Benicarló s’assenyala que el senador Carles Mulet ja ha preguntat en nombroses ocasions per les intencions del Ministeri en intervenir en la Costa Sud de Benicarló per ampliar el Passeig Manuel Azaña, i la resposta sempre ha sigut que el pas previ és competència municipal i l’Ajuntament ha d’expropiar els terrenys per permetre les actuacions de l’administració estatal o autonòmica. «L’àrea d’Urbanisme, liderada per l’alcaldessa, té la responsabilitat i la pilot al seu terrat en assumptes tan preocupants com l’adequació de la Costa Sud, on veiem com cada dia la mar es menja espais. La incapacitat per regularitzar i cedir els terrenys a Costes, està entorpint qualsevol desenvolupament en eixa zona», lamenta Escudero. 

Tampoc l’entorn del Morrongo i el recinte portuari s’estan veient beneficiats de les decisions preses històricament. “Veiem com no avança la creació del nou passeig marítim ni la reformulació de les casetes dels mariners que han de convertir la zona en un entorn més amable, amb millors vistes en comptes de vergonyosos murs i més qualitat en les infraestructures. Creiem que Costes no avança en els projectes com el dels espigons que reclamen els veïns afectats, ni s’està fent allò necessari des de l’Ajuntament per a que els projectes vagen al ritme que s’espera, ja que sempre som els últims en tot o ens toca pagar per inversions que a d’altres llocs es fan sense cap problema, siguen ponts, passejos, aparcament de caravanes o actuacions al litoral”, afegeix.

Escudero ha recordat com, mentre a nord i a sud s’han fet grans obres en passejos marítims, renovat el recinte portuari o consolidat les zones de costa amb despreniments, a Benicarló les inversions han estat testimonials. «Encara recordem com l’arribada amb helicòpter del president a Benicarló en el darrer desastre patit no va vindre acompanyada d’inversions. La situació és tan deplorable a nord i sud del terme, que ni deixen actuar al municipi per condicionar el tram de carretera de la zona de la Mar Xica. Ni fan ni deixen fer, quan tenen una responsabilitat encarregada en mantindre el litoral i la línia de costa, però la realitat és la contrària”, ha conclòs.