Finalment s’ha confirmat la situació que ja es va vaticinar en alguna ocasió i la Piscina Municipal de Benicarló ha tancat les portes. Els motius que han portat a aquest desenllaç són administratius, degut que s’han esgotat els terminis per regularitzar la contractació i gestió del servei.

El grup municipal de Compromís Benicarló denuncia la falta d’agilitat i la fallida en els mecanismes de fiscalització i inspecció per part de l’Ajuntament sobre unes instal·lacions que han estat sota la direcció, durant dotze anys amb un contracte nul de ple dret. «Tot i les dificultats jurídiques i administratives del cas, considerem que l’Ajuntament no ha exercit el seu deure de posar tots els mecanismes per assegurar la continuïtat del servei municipal dins d’uns terminis acceptables» indica el regidor Josep Lluís Segura.

El regidor de Compromís explica que l’aigua és un mitjà no sols per al desenvolupament de tècniques esportives competitives, sinó també un element indispensable per a l’oci i la recreació i una font inesgotable de diversió i exercitació. La natació per si mateixa constitueix un excel·lent tractament per a moltes lesions, però en general, l’activitat aquàtica ofereix múltiples avantatges per a totes les persones que la practiquen. La gent gran és una part de la societat que no s’ha d’oblidar i mitjançant les activitats aquàtiques es pot garantir tant les relacions socials, com que puguen seguir gaudint del plaer que ens genera el moviment. «Abans del seu tancament, gaudien de la Piscina Municipal col·lectius tan diversos com, persones amb discapacitat, xiquets i xiquetes, gent gran, esportistes federats de diferents disciplines. Aquesta diversitat és el signe inequívoc que la piscina és una necessitat i una font de salut per a la ciutadania de Benicarló» assenyala Segura.

El regidor de Compromís lamenta no haver trobat eixa implicació en el regidor d’Esports: «en òrgans col·legiats hem arribat a escoltar a membres de l’equip de govern dir que la piscina és un luxe i que altres municipis no disposen d’aquestes instal·lacions i no passa res. Això ens fa pensar que, per al govern socialista, la Piscina Municipal no és ni una necessitat, ni una prioritat ni un servei públic essencial.»

Així mateix el grup municipal lamenta la falta de transparència i informació que cada vegada és més habitual per part de l’equip de govern: «des de desembre de 2019 i davant les sospites de tancament, hem preguntat en diferents comissions sobre la situació de l’expedient de la licitació de la piscina, i sempre hem obtingut respostes inconcretes i buides de contingut. Però després ens arriba per una roda de premsa com es pensa resoldre la situació. Això demostra la manera de fer d’un equip de govern que presenta actes i esdeveniments en premsa i després demana disculpes per no haver informat abans als companys de corporació» lamenta el regidor de Compromís. Josep Lluís Segura també manifesta que la justificació en el retard en la tramitació de l’expedient per la paralització dels terminis administratius ocasionats per la pandèmia de la Covid-19 no té cap sentit, en una situació que ja s’allarga 12 anys.

Josep Lluís Segura demana coherència: «l’equip de govern, des dels llocs de responsabilitat deuen aportar certeses i no dubtes, la ciutadania reclama solucions que no arriben». I és que des de Compromís alerten que la decisió de tancament de la Piscina Municipal, ja té conseqüències immediates pel que fa a la vessant competitiva, on els diferents clubs de la ciutat que utilitzaven la Piscina Municipal per als seus entrenaments i competicions, ja han patit la pèrdua de nadadors i nadadores a les seues files i és possible que la situació afecte a tota una generació.

Compromís Benicarló també veu necessària la intervenció de l’Ajuntament per restablir les quotes pendents del mes de març que les persones usuàries abonades han reclamat al contractista sense obtenir cap resposta. «L’Ajuntament no pot deixar abandonades a les persones que havien pagat les quotes de la Piscina Municipal i que ara no tenen on acudir per reclamar l’abonament. La resposta del govern davant aquesta situació és que les reclamacions s’han d’adreçar a l’empresa. Aquesta postura demostra una vegada més una gestió no només ineficaç, sinó feta d’esquena a la ciutadania. L’Ajuntament ha de col·laborar i ajudar a les persones a les quals no se’ls han retornat els diners dels abonaments. Al cap i a la fi, la instal·lació és municipal i l’Ajuntament és el responsable final d’ella» evidencia Josep Lluís Segura. També és preocupant la situació de les persones que treballaven a la Piscina Municipal abans del seu tancament. Tot i que es parla per una subrogació per part de la nova empresa que gestione la piscina en un futur, aquest fet no té cap data prevista i la incertesa d’aquestes 22 persones pot allargar-se per un temps considerable deixant-los en una complicada situació laboral. «L’Ajuntament com a responsable final de la instal·lació ha de clarificar com s’abordarà aquesta problemàtica fins a la nova adjudicació», conclou el regidor de Compromís.