El 15 de desembre tenia lloc a l’espai annex a les pistes d’atletisme el  XXXIX Cross Ciutat de Benicarló. El condicionament del terreny va ser molt satisfactori, motiu pel qual des del grup municipal Compromís Benicarló es va proposar a l’equip de govern l’adequació permanent del circuit amb instal·lació de focus i delimitació de les pistes amb materials naturals. 

«Es tracta d’una manera senzilla de fer esport, ja que són activitats físiques accessibles que no requereixen un equipament complex», indicava el regidor Josep Lluís Segura. 

La resposta de la regidoria d’Esports va ser negativa adduint a la situació urbanística provisional del Pla d’actuació integrada Povet.  

El regidor de Compromís lamentava que «perdem una oportunitat de millorar la qualitat de vida dels ciutadans amb el foment de l’activitat física i l’esport a l’aire lliure. Fer ús d’aquest espai era una bona ocasió d’estimular l’augment dels nivells d’activitat física en tota la població adequant un espai sense gran despesa econòmica ni infraestructura. Davant de l’increment de la inactivitat i la vida sedentària aquestes xicotetes accions poden tindre una repercussió molt positiva en un estil de vida més saludable.” 

Aquesta setmana passada, es va fer un nou ús puntual de l’espai, amb la celebració del BTT infantil dins els Jocs Esportius Comarcals. Arran aquesta competició, Josep Lluís Segura manifestava que «per segona vegada en poques setmanes, s’ha demostrat la utilitat d’un espai que queda desaprofitat la majoria del temps i que la proposta que vam fer a l’equip de govern i que va ser rebutjada hauria de ser valorada. El retard en les gestions urbanístiques no ha d’impedir treballar per tindre millors serveis per a la ciutadania».

A més, el grup municipal Compromís denuncia que després del pas de la borrasca Glòria, ha quedat inutilitzada la zona on habitualment aparcaven les caravanes davant la Mar Xica, i ara aquestes s’instal·len al terreny assenyalat com possible espai esportiu. «Evidentment això ha disminuït de manera clara l’impacte visual negatiu que provocaven aparcant a primera línia, però demostra que sí que se li dóna un ús al terreny en qüestió, independentment de la seua qualificació urbanística, que és aparcament de caravanes» assenyala el regidor de Compromís. 

Si a la zona no es pot habilitar un circuit esportiu permanent, tampoc es pot donar l’ús d’aparcament de caravanes, i s’hauria d’aplicar la legislació pertinent, ja que l’espai es troba dins de les competències municipal. 

Cal recordar que Benicarló compta amb una zona d’aparcament d’autocaravanes a la zona del Barranquet per a un màxim de 7 caravanes. «Si els recursos per a les caravanes han quedat insuficients, haurien de millorar-se si pretenem ser un municipi amb potencial turístic. En cap cas, permetre solucions que no són més que pegats. Donem al turisme i a la ciutadania de Benicarló els serveis que mereix, espais adequats per a les caravanes i més espais per a l’esport i el lleure a l’aire lliure.»