Marta Escudero, regidora de Sanitat, ha anunciat que l’Ajuntament de Benicarló implantarà el projecte CER (Captura Esterilització Retorn) a les colònies de gats de la ciutat per tal de controlar-ne el creixement i evitar la superpoblació, a més d’altres problemes de salubritat o de risc per a la salut. «És l’únic mètode que ha demostrat ser eficaç per controlar el creixement de la població de gats de carrer», ha assegurat la regidora.

El projecte s’aplicarà a les 28 colònies de gats que hi ha censades actualment a Benicarló, amb una població estimada de 350 gats. Aquestes són les dades sobre les quals treballa la recentment creada associació Pels Gats, que ja ha començat a implantar el mètode en algunes colònies. La seua presidenta, Mónica Hoscheid, ha remarcat que «el més important és evitar la superpoblació i, sobretot, conscienciar la població dels beneficis de l’existència de les colònies felines controlades».

«Uns beneficis –ha dit Marta Escudero– que van des d’evitar malalties fins a millorar la qualitat de vida dels gats, disminuir les baralles i els comportaments agressius i també controlar les plagues indesitjades de ratolins o panderoles». En aquest sentit, Escudero ha assenyalat que «els gats alimentats continuen conservant l’instint de caça».

 

La implicació de l’Ajuntament amb el control de la població de gats es materialitzarà a través d’un conveni amb l’associació Pels Gats, que serà l’encarregada de capturar els gats per a esterilitzar-los i retornar-los a la colònia. A més, les persones voluntàries de l’associació també seran les encarregades d’alimentar-los i cuidar-los.

Escudero ha destacat que «des de l’Ajuntament, hem d’assumir el paper que ens pertoca i abordar la problemàtica, per tal de minimitzar situacions que posen en perill la salubritat pública i al mateix temps donar cobertura al benestar animal».