La Regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament de Benicarló ha decidit crear un Premi per la Igualtat al voltant de les Falles de Benicarló. Es tracta d’un guardó que pretén reconéixer aquell monument que millor projecte una imatge respectuosa amb la dignitat de les dones i les relacions igualitàries. Cada Falla determinarà una escena del monument per a participar en el premi. Una escena, formada per ninots i la crítica que els acompanya, que estarà dedicada a la igualtat de gènere.

«El que pretenem –ha dit la regidora de Benestar Social, Marta Escudero–, és incentivar, promoure i potenciar la igualtat entre dones i homes i contribuir a fer una societat més justa, lliure de discriminacions i, en conseqüència, integrar la perspectiva de gènere en la cultura i l’oci».

El premi, en el qual participaran totes les comissions falleres, consistirà en un banderí honorífic que s’entregarà a la Falla guanyadora la mateixa nit de l’entrega de tots els premis, el dia 14 de març al Pavelló Poliesportiu. Es tindran en compte aspectes com la igualtat entre dones i homes, el rebuig de qualsevol forma de discriminació per raó de gènere, el respecte a la dignitat de les dones, la superació dels rols o estereotips sexista o la denúncia d’actituds masclistes.

 

Qui determinarà l’escena guanyadora serà un jurat format per la regidora de Benestar Social, el regidor de Festes i Falles, Ilde Añó, un representat de la Junta Local Fallera, l’agent d’Igualtat de l’Ajuntament, la tècnica de Normalització Lingüística i un membre de la Taula participativa d’Igualtat.

 

«Amb tot això –ha conclòs Marta Escudero– el que perseguim és que la crítica i l’humor faller siguen vehicles per a denunciar discriminacions i estereotips masclistes i, de pas, contribuir a canviar-los».

Segons ha explicat la regidora, «les comissions falleres de Benicarló han acollit aquesta proposta amb total predisposició». «És molt satisfactori –ha destacat– veure eixa dedicació i implicació i per això vull agrair a totes les persones que formen part d’aquest món faller la seua contribució a unes falles i, en definitiva, una societat més justa i igualitària».