La regidora de Benestar Social i candidata a l’alcaldia de Benicarló, Marta Escudero, ha presentat un nou projecte de l’Àrea de Benestar Social per a l’any 2019. Es tracta de «Coses de família», una iniciativa que té com a objectiu crear un espai de trobada per a pares i mares i ajudar-los en l’educació dels seus fills. «Ho hem plantejat –ha explicat la regidora– com un espai d’informació i formació on l’intercanvi d’experiències i la reflexió col·lectiva esdevenen eines que milloren la tasca educativa». «D’alguna manera –ha afegit Marta Escudero–, pretenem dotar els pares i les mares d’estratègies que els ajuden en el desenvolupament integral dels seus fills i filles, tant en l’aspecte físic com emocional, afectiu o social».

«Coses de família» constarà de cinc sessions que tindran lloc de febrer a juny i s’estructuraran en funció de les edats dels fills i les filles: de 0 a 3 anys, de 3 a 6 anys, de 6 a 12 anys, de 12 a 14 anys i de 15 a 18 anys. En les sessions s’abordaran aspectes com el vincle afectiu dels pares amb els fills, l’autonomia, el desenvolupament de la personalitat, l’adquisició d’hàbits, els canvis físics i la curiositat per la sexualitat, l’arribada de l’adolescència, l’assetjament escolar, les drogues, el temps lliure, les noves tecnologies…

 

«Avui dia –ha subratllat la regidora– parlem molt de paternitat i maternitat responsable, i és per això que des de l’administració considerem important poder acompanyar les famílies en aquest procés educatiu proporcionant informació, recursos o simplement diàleg». «D’alguna manera –ha apuntat Escudero–, els pares i mares podran complementar les experiències pròpies amb altres històries, solucions i consells, ja siga d’altres pares o de professionals experts en la matèria».

Els professionals de l’àrea de família i infància dels Serveis Socials seran els encarregats de guiar les sessions, que no s’han pensat com una escola de pares a l’ús, sinó que com un espai on hi haurà debat i dinàmiques de treball grupals i actives.

L’assistència és completament lliure i gratuïta i no es necessita inscripció prèvia. Les sessions tindran lloc al Mucbe i tindran una durada d’una hora i mitja.

Consulteu ací la programació completa.