La regidora de Participació Ciutadana, Susa Pérez, ha presentat la tercera edició dels pressupostos participatius de Benicarló, a través dels quals els ciutadans podran plantejar propostes d’inversió per al Pressupost General 2019 de l’Ajuntament. L’objectiu de l’estratègia de participació ciutadana, que compta amb una partida de 120.000 euros per a l’exercici 2019 (els mateixos que l’any anterior), és fomentar la participació, donar veu a la ciutadania, conéixer les seues necessitats i afavorir el debat.

Pérez ha fet un balanç molt positiu de les dos edicions anteriors, «que ens han permés executar projectes molt interessants i ens donen força per a continuar millorant», ha dit, i ha destacat que «en aquesta edició hem volgut reduir els procediments i hem avançat la votació de les propostes per tal siga la ciutadania la que determine quines propostes es traslladaran a les comissions tècniques de treball».

Aquestes són precisament dos de les novetats dels pressupostos participatius d’enguany: l’avançament de les votacions i la creació de comissions tècniques de treball, integrades pels consells sectorials però que també s’obriran a la ciutadania en general. Aquestes comissions seran les que s’encarregaran de treballar les propostes més votades i les convertiran en projectes reals.

Una altra de les novetats és que s’activarà el Consell de Ciutat (previst en el Reglament de Participació Ciutadana de 2006), que serà l’òrgan que determinarà els projectes que s’executaran en funció del tall econòmic.

Les propostes poden començar a presentar-se a partir del dia 6 fins al 28 de febrer, ja siga en línia, a través del web www.benicarloparticipa.es o de manera presencial al Registre General de l’Ajuntament, al Mercat Municipal o al Centre d’Informació i Assessorament Juvenil (CIAJ), només per les tardes.

Una vegada feta l’anàlisi de la viabilitat tècnica, econòmica i ambiental, les propostes ciutadanes passaran a la votació de la ciutadania (del 15 al 26 d’abril). La votació en línia requerirà inscripció prèvia al web, mentre que les votacions presencials es podran realitzar a la primera planta de l’Ajuntament (matins), al Registre General (tardes) i en dos accions informatives que tindran lloc el 17 d’abril (als centres d’educació secundària) i el 24 d’abril (al Mercat Municipal).

Una vegada fetes les votacions, les comissions de treball (dividides en tres grans àrees de Territori i medi ambient, Economia i ocupació i Cohesió social) analitzaran i debatran les propostes i en seleccionaran un total de 12, que es convertiran en projectes.

Els 12 projectes triats per les comissions de treball passaran al Consell de Ciutat, que els prioritzarà fins a assolir els 120.000 euros. Els projectes definitius es presentaran públicament al mes de maig.

Tota la informació sobre l’estratègia Benicarló Participa, els reglaments dels pressupostos participatius i els calendaris de treball previstos es poden consultar a www.benicarloparticipa.es.