Des de l’àrea de Normalització Lingüística de l’Ajuntament de Benicarló que encapçala Marta Escudero, s’han posat en marxa dos noves campanyes per tal de promoure l’ús del valencià en àmbits diferents de l’ensenyament reglat. Es tracta de les campanyes “L’escola fa ràdio” i “L’escola canta”, adreçades als centres educatius de primària i secundària, que començaran al gener de 2019 i s’allargaran fins al mes de juny. A través del cant i la ràdio, es pretén fomentar la pràctica del valencià d’una manera atractiva i senzilla.

La regidora de Normalització Lingüística, Marta Escudero ha explicat els programes i ha remarcat que «es tracta d’un projecte transversal i multidisciplinari, ja que per a fer-ho possible serà necessari el treball en grup del món educatiu, de l’Ajuntament i també del Servei d’Educació Plurilingüe de Conselleria d’Educació, que és d’on naixen les dos propostes». La regidora ha volgut destacar també la participació de recursos municipals com són Ràdio Benicarló i de l’Associació Musical Ciutat de Benicarló. En aquest sentit, Escudero ha dit: «Tenim una banda de 10 i és un honor poder comptar amb la seua col·laboració desinteressada en iniciatives com aquesta».

Amb «L’escola fa ràdio», els alumnes practicaran les diverses situacions comunicatives que es poden donar a través d’aquest mitjà de comunicació i es familiaritzaran amb un entorn comunicatiu tan potent com una ràdio. Durant els mesos de gener, febrer i març els alumnes de cada centre educatiu gravaran un programa setmanal en l’emissora municipal, que s’emetrà cada dissabte i que també estarà disponible al web i a l’aplicació mòbil de Ràdio Benicarló.

Pel que fa al programa «L’escola canta», els alumnes tindran l’oportunitat de formar part d’un cor i prepararan cançons que es presentaran primer en cadascun dels centres educatius i, per tancar la campanya, es farà un concert conjunt amb tot l’alumnat de tots els centres. «Un repte de coordinació –ha dit Marta Escudero– que val la pena assumir perquè resultarà vertaderament emotiu». El concert final tindrà lloc a la plaça de l’Ajuntament el dissabte 4 de maig, amb la participació de la Banda de Música.