La Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives (UPCCA), depenent de la Regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament de Benicarló, ha programat una trobada de pares i mares per a aquest mes de juliol. L’objectiu d’aquesta trobada és treballar des de la vessant familiar al voltant de la prevenció del consum de drogues i altres conductes addictives en els menors, com l’abús de les noves tecnologies.

Amb la trobada, que es durà a terme els dies 16, 18 i 19 de juliol, es pretén influir en l’àmbit familiar per tal de modificar i millorar les habilitats educatives i de gestió familiar. A més, en les jornades es treballarà l’aprenentatge i la millora d’habilitats comunicatives entre pares i fills, la supervisió de la conducta dels menors i l’establiment de normes i límits, tots aspectes claus per modificar els factors de protecció i de risc de les famílies.

El programa de la trobada tindrà un format de taller per a facilitar la transmissió de coneixements a partir de les necessitats i situacions que aporten les persones participants. En les tres jornades es treballaran aspectes comuns a les preocupacions familiars dels menors adolescents, com són el model de festa relacionat amb el consum d’alcohol, l’aparició del cànnabis en la família i el seu abordatge i la influència de les noves tecnologies dins de la dinàmica familiar i l’abús i dependència que poden generar.