Els senadors de Compromís, Carles Mulet i Jordi Navarrete, han presentat una moció en la Comissió de Medi Ambient del Senat, en la que reclamen l’execució de la canalitzaciódel riu Vaca, a les comarques de València i de la Rambla d’Alcalà, al nord de Castelló. El Ministeri de Medi Ambient manté aparcats aquests projectes des del 2007 en el cas de la canalització de la Rambla d’Alcalà i Acuamed ha cancel·lat la tramitació i procediment del projecte de laminació del riu Vaca, que afecta diversos municipis de la Safor.

Jordi Navarrete, membre de la Comissió de Medi Ambient i Canvi Climàtic ha explicat que “ja hem presentat diverses preguntes referides a aquestes actuacions que s’han esfumat dels pressupostos per a disgust d’alcaldes dels municipis afectats i els seus veïns. Una vegada més, els valencians som els perjudicats de les nefastes polítiques de l’Estat, de la seua falta de sensibilitat i infrafinançament, que perjudica la nostra qualitat de vida i drets“.

El País Valencià té llargs episodis de sequera però també altres en què, de manera violenta, es donen importants avingudes associades a períodes de precipitacions torrencials en les quals es produeixen violentes aportacions dels barrancs de la conca, com el que estem vivint aquesta setmana.

El Ministeri bé de forma directa, com en el cas de la canalització de la rambla d’Alcalà, que afecta aquest terme municipal, al de Santa Magdalena, Peníscola i Benicarló, o via Acuamed en el cas del riu Vaca, ha cancel·lat de un cop de ploma obres qualificades com a urgents, per a les que hi havia anunciada consignació pressupostària i terminis i una intensa tramitació associada a les actuacions. Però veiem com ens enganyen i maltracten un cop més, com si forem ciutadans de segona“, assenyala.

La Rambla d’Alcalà afecta a les seues crescudes les infraestructures de la Foia (via fèrria València-Barcelona i la N-340), a més de part de la població, hipoteca l’urbanisme i seguretat en el nucli de Santa Magdalena i en la seua desembocadura a Benicarló on, a més, impedeix la circulació en diferents carreteres, aïllant la comunicació entre municipis com aquest i Peníscola.

La Confederació Hidrogràfica del Xúquer va publicar el 4 de setembre de 2008 al BOE la informació pública del Projecte Informatiu d’Obres de Laminació i Millora del Drenatge de la Conca del riu Vaca (València) i del seu Estudi d’Impacte Ambiental, que tenia com a objectiu principal pal·liar els efectes de les inundacions en els nuclis urbans de Tavernes, Simat i Benifairó de la Valldigna.

Al març de 2007 Juan José Moragues, president de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer va anunciar que en un parell d’anys la canalització de la Rambla d’Alcalà estaria executada i seria “un èxit absolut”. Les obres havien de suposar una actuaciómediambiental en la qual no s’anava a formigonar el traçat de la rambla per fer alguna cosa més amable i que no creés una cicatriu al territori. Després de l’exposició al públic, es va exposar la Declaració d’Impacte Ambiental. Els treballs havien de construir dics de defensa a la zona urbana de Santa Magdalena i talussos naturalitzats a força de geocel·les amb hidrosembres en 3,5 quilòmetres a Benicarló per protegir-los d’avingudes extraordinàries. En aquesta localitat també s’anaven a crear dos ponts a la carretera Benicarló-Peníscola i en la Ratlla del Terme a l’alçada del Centre Comercial Costa Azahar. Dels 16,5 milions previstos 10,5 s’anaven a invertir a Benicarló i els altres sis des d’aquesta localitat fins Alcalà de Xivert. La durada de les obres havia de ser de 12 mesos.

Quan arriben els episodis de fortes pluges a la nostra terra ens adonem del que necessàries que són aquestes obres i de la vergonya dels constants incompliments. Per això hem presentat diverses preguntes encoratjant a activar aquestes obres, recuperar els projectes i incloure’ls en els Pressupostos Generals de l’Estat de 2017“, ha afegit Navarrete. Compromís ha sol·licitat una reunió amb responsables del Ministeri i alcaldes de les poblacions afectades.