Membres de l’associació COCEMFE a Benicarló s’han reunit amb la portaveu local de Compromís Marta Escudero i amb els dos regidors de la formació nacionalista Ricard Mascarell i Joan Manuel Ferrer, per tal de preparar les línies d’actuació de manera que es garantisca l’aprovació del Pla d’Accessibilitat urbà amb la màxima celeritat.

En paraules de Marta Escudero, portaveu de Compromís, “este Pla, elaborat per la Universitat de València baix la supervisió de la mateixa organització COCEMFE a Benicarló, es troba a hores d’ara sense l’aprovació del consistori”. Esta és la raó per la qual Manolo Celma, representant de COCEMFE, ha demanat als regidors de Compromís que insten a l’equip de govern a incloure l’aprovació del Pla d’Accessibilitat en el proper ple de l’Ajuntament. D’esta manera es donaria llum verda a un projecte ambiciós molt necessari a Benicarló. Una vegada aprovat pel ple municipal, es podrien desenvolupar les ordenances necessàries per a assegurar que totes les obres públiques iniciades a Benicarló s’emprenguen baix les indicacions del pla d’Accessibilitat.

Segons Marta Escudero, “el que no podem consentir és que moltes de les millores realitzades per l’Ajuntament en matèria d’accessibilitat no complisquen amb la normativa vigent o presenten algun tipus de deficiència”. “L’aprovació definitiva del Pla d’Accessibilitat, afavorirà la correcta adaptació urbana, al tractar-se d’una guia completa que contempla les dificultats amb què pot trobar-se una persona amb qualsevol tipus de discapacitat, ja siga de tipus motor, auditiva, visual o cognitiva. Utilitzar un pla generalitzat evitarà haver de refer moltes obres recents, amb la despesa econòmica que això suposa perquè no s’adapten a les necessitats reals dels discapacitats”, afegeix.

“Com no podia ser d’altra manera, des del grup municipal de Compromís a Benicarló donarem suport incondicional a aquest Pla d’Accessibilitat, fent el possible perquè s’incloga i s’aprove al proper ple, accelerant així la seua posada en marxa, sempre i quan la majoria absoluta del Partit Popular ho permeta”, assenyala la portaveu de Compromís.

“No només les persones discapacitades es beneficiaran de l’existència i aplicació del Pla d’Accessibilitat, sinó que el projecte millorarà Benicarló, amb els avantatges que comporta per a tots els benicarlandos i benicarlandes tindre una ciutat 100×100 accessible i adaptada per a tots i totes” conclou Marta Escudero.