L’eurodiputat de Compromís Jordi Sebastià, acompanyat de la secretària local de la coalició a Benicarló Marta Escudero, han mantingut una reunió de treball amb representants del món agrari en la cooperativa Benihort de Benicarló. La trobada ha servit per a que les diferents associacions agràries li traslladaren les seues inquietuds derivades del veto rus i la necessitat de millorar el sistema d’ajudes incloent els cítrics, el caqui i la magrana, en compensació als productors per l’esmentat veto.

 

Sebastià com a membre de la Comissió d’Agricultura del Parlament Europeu, s’ha ofert a tramitar les peticions de les Cooperatives Agràries i a pressionar per incloure els productes mediterranis dins del programa d’ajudes que la UE ha posat en marxa, declarant, “una sèrie de decisions polítiques han afectat a la relació comercial amb Rússia i als països mediterranis ens ha pillat de ple”. 

 

“El desequilibri entre els cultius mediterranis i els continentals és clar, per tant cal alçada de mires per a articular mecanismes i mesures de mercat existents ja en la UE, però que malauradament no s’apliquen, quan estan precisament concebuts per a èpoques de crisi com aquesta” ha reflexionat l’eurodiputat de Compromís.

 

Sebastià ha finalitzat comprometent-se “a ser la veu dels representants valencians del sector primari en el Parlament Europeu i a lluitar contra el greuge patit pels productes mediterranis,  el qual afecta totalment a la nostra economia, per això i, en la mesura del possible, farem des del Europarlament tota la pressió per a que la Comissió incloga els nostres cítrics, caquis i magranes entre altres, dins del programa d’ajudes de la UE” .