Davant els últims moviments sísmics ocorreguts a les nostres costes, el grup municipal de Compromís ha mostrat la seua preocupació per aquestos fenòmens cada vegada més  freqüents i intensos. Marta Escudero, secretària local ha comentat que “se’ns va vendre la idea que el projecte Castor només aportaria beneficis per a la comarca, però a dia de hui el que tenim són  més de 300 moviments sísmics cada vegada més intensos i freqüents, l’últim aquesta passada nit de 4.2 graus Richter. I tot això està ocorreguent sense que hi haja actualment injecció de gas, ja que des del 16 de setembre no s’està injectant, així que no volem pensar el que puga passar en cas de reprendre’s de nou l’activitat.”

“A banda de la lògica alarma social que estan generant els terratrèmols, ens preocupa i molt de quina manera s’estan veient afectades la fauna i flora marina. No sabem quins efectes tindran els moviments d’estos últims dies per a la pesca, sector econòmic bàsic per a la nostra zona” afegeix Escudero.

“Avui mateix ens arriba la notícia de que la Generalitat Valenciana ha activat el Pla de risc sísmic en fase de seguiment, i des de Compromís evidentment estem preocupats pel aquesta situació. No és normal que una zona com el Maestrat que no és d’alt risc sísmic estiga registrant terratrèmols amb tanta freqüència. Hem de recordar que a l’Estudi d’Impacte Ambiental que es va fer del projecte Castor no es contemplava la possibilitat que hi hagueren aquestos moviments sísmics” ha comentat Escudero. “A més, dubtem de la veracitat de l’informe tècnic presentat ja que amb interessos econòmics pel mig és impossible que siga objectiu”.

Escudero afegeix que “El nostre grup, al igual que es mostra totalment contrari a la tècnica de fractura hidràulica, Fracking, ja es va mostrar totalment en contra de la posada en marxa d’aquest projecte, projecte que recordem es va iniciar amb el govern del PSOE i que actualment en mans del PP seguix endavant.”

“Des de Compromís farem tot el que estiga en les nostres mans tant des dels nostres diputats a la Generalitat com el nostre diputat nacional Joan Baldoví per tal que aquest problema es solucione de manera immediata i definitiva”
 ha conclòs la secretària local de Compromís