Aprofitant que la Regidoria de Benestar Social ha dedicat el mes de maig a les persones amb discapacitat, el grup Compromís de Benicarló torna a recordar a l’ajuntament la necessitat d’eliminar les barreres arquitectòniques a la ciutat.

“Els nostres regidors ja han demanat, sense èxit, l’adaptació de voreres per a facilitar l’accés a persones discapacitades en alguns punts del municipi. Especialment han fet referència a un cas escandalós, com és la vorera del nou centre de Salut. Ens trobem amb el fet que a la sortida de l’ambulatori es pot accedir al pas de vianants per mitjà d’una rampa, però després d’haver creuat, l’altra vorera no està adaptada per a persones amb mobilitat reduïda. Este fet provoca que s’haja d’accedir als vehicles per la zona de trànsit i no per la vorera, amb el perill que açò comporta” ha assenyalat la secretària local de Compromís, Marta Escudero.

Una vegada més des de Compromís es reclama que l’Ajuntament es sensibilitze amb els col·lectius més desprotegits i este és un cas clar.
Cal recordar que este centre de salut integral va ser inaugurat pel president Fabra, el president de la Diputació Javier Moliner i per l’alcalde de la ciutat al desembre de 2011. Segons Escudero, el cas és greu ja que “es tracta d’una obra recent; és inacceptable que el pas de vianants s’haja fet d’esta manera i que a dia d’avui no s’haja solucionat el problema encara”.

“Hem fet la petició al regidor de policia i al de serveis esperant que l’Ajuntament s’implique en este assumpte, ja que molta gent es veu afectada, no només els discapacitats. El fet que la vorera sense rampa es trobe a l’entrada d’un centre de salut fa que el problema s’agreuge molt. Molts dels usuaris de l’ambulatori són persones majors, amb problemes de mobilitat o xiquets menuts amb carrets. Creuar el carrer amb les condicions actuals suposa un perill que l’Ajuntament ha de solucionar amb celeritat” ha conclòs la secretària local.

Feu click ací per escoltar la notícia