Davant la notícia en què es condemna a l’Ajuntament a pagar 80.000 euros per la mort d’un jove en accident de moto al 2010, el portaveu de Bloc-Compromís, Joan Manel Ferrer, ha qualificat de vergonyosa la situació en la que es troba el consistori al voler recórrer aquesta sentència.

Recordem que aquest accident va ocórrer a l’encreuament del camí de Sant Gregori amb l’entrada a la N-340. El jove, que circulava amb moto, no va veure la senyal de STOP per estar tapada per un arbre, tal i com indica la sentència i va ser mortalment atropellat per un cotxe. Des de l’Ajuntament van recórrer la sentència al·legant que no era competència d’ells sinó del MOPU el mantenir aquestes senyals en bon estat. Ara el tribunal obliga a l’Ajuntament a pagar estos 80.000 euros.

Ferrer ha comentat que “fa quatre mesos, abans de conéixer la sentència ja vam tornar a comentar al regidor de seguretat Marcos Marzal que aquestes senyals continuaven en mal estat i amb una visibilitat molt limitada, i ens va tornar a dir que el seu manteniment era competència de carreteres. I ara resulta que la sentència condemna a l’Ajuntament de Benicarló per la seua deixadesa.”

“Seguim defenent des del Bloc-Compromís que este tipus de senyals han d’estar en condicions per a que no costen més vides, siga de qui siga competència. L’Ajuntament hauria de tindre un pla de manteniment de tota la senyalització tant vertical com horitzontal. Hi ha zones que donen vertadera vergonya. La zona del carrer la Mar és un exemple on les senyals casi no es poden veure. I gran part de la senyalització horitzontal està en un estat lamentable, com per exemple el que envolta a la plaça Constitució, una de les zones de més trànsit de Benicarló” ha assenyalat el portaveu nacionalista.

Senyals amb poca visibilitat al carrer la Mar
Senyals amb poca visibilitat al carrer la Mar

“La brigada municipal està col·lapsada degut a la quantitat de festes i actes que es celebren a la ciutat, i sembla que no té temps per al manteniment del dia a dia; per això des de Bloc-Compromís ja vam proposar en l’elaboració dels pressupostos municipals que es destinara una part de les inversions a la creació de llocs de treball temporals per aquestos menesters” continua Ferrer. “Ara sembla ridícul que des del PP vulguen tindre la raó a tota costa, fins i tot havent costat ja una vida humana i a pesar que els han condemnat per això. Quants accidents més hem de patir a Benicarló per a que de veres es preocupen per aquest tema?” ha conclòs el portaveu.

Senyalització horitzontal i vertical contradictòries a la Pl. Constitució
Senyalització horitzontal i vertical contradictòries a la Pl. Constitució