El passat dimecres 19 de desembre l’ajuntament de Benicarló va aprovar els pressupostos per a l’any 2013 amb els vots en contra dels regidors del grup municipal de BLOC-COMPROMÍS.

El motiu principal pel que van votar desfavorablement segons van defensar al mateix plenari és per la falta de recursos destinats a la creació de llocs de treball i la formació als desocupats, ja que la partida pressupostària de la regidoria de promoció econòmica que ja a l’any 2012 era ridícula enguany encara s’ha reduït mes.

Els regidors del Bloc a la seua intervenció van lamentar que la realitat del carrer són els 2778 aturats que hi ha a Benicarló i van posar com a exemple l’ajuntament d’Almassora on s’han destinat 250.000 € a una partida d’emergència social per a reduir l’atur i també l’ajuntament d’Onda on hi han 265.000€ destinats a la creació d’ocupació jovenil, i partides per a emprenedors que creen nous negocis o per autònoms i empresaris que creen nous llocs de treball. Segons els regidors de BLOC-COMPROMIS s’hagués pogut destinar una partida pressupostària per a reduir els impostos com  l’IBI o aportacions a la Seguretat Social per ajudar a la creació de llocs de treball d’aquest sector.

Per altra banda no entenien la mala gestió de l’alcalde popular Marcelino Domigo que sols ha aconseguit 113.000€ de la Diputació de Castelló per al municipi, mentre que Peníscola rebrà 500.000€ de l’organisme provincial.

I concloïen que amb aquestos pressupostos els toca pagar als mateixos  de sempre, als ciutadans benicarlandos amb la pujada de l’aigua, l’IVA, la contribució, els dos rebuts del fem o les pujades en les taxes de cultura. La realitat del carrer és un altra, detallaven, amb molta gent que ho està passant molt malament i no pot arribar a final de mes en coses tan bàsiques com és el menjar, el gas, l’aigua, la llum, els llibres de fills i filles o coses tan quotidianes com rentar la roba. Eixa és la realitat per als nacionalistes i no aquestos pressupostos que no miren de portes cap a fora.