El portaveu de Compromís, Enric Morera, ha mostrat el rebuig de la seua formació a les retallades econòmiques, socials i també democràtiques anunciades pel President del Govern central, Mariano Rajoy.

Per a Morera estes mesures atempten directament contra els més dèbils, carregant les retallades sobre els aturats, els empleats públics i l’economia familiar però també són un atemptat contra la nostra democràcia ja que contemplen una reestructuració de l’Administració local que suposa la reducció d’un 30% del nombre de regidors per trams de població i el reforçament de les Diputacions.

Segons ha denunciat Morera “la reducció dels regidors que planteja el govern del PP no és una mesura d’estalvi econòmic sinó totalment ideològica, amb la clara finalitat de blindar el bipartidisme polític. Mantenint l’actual llei electoral, esta disminució d’edils suposarà la mort de la pluralitat política amb la reducció i en molts casos desaparició de les formacions minoritàries en els consistoris”.

Des de Compromís s’està a favor d’una simplificació i modernització de l’administració pública que, entre altres mesures d’estalvi, contemple la reducció de càrrecs públics, però esta mesura ha de vindre acompanyada indefectiblement de l’eliminació de la Llei d’Hont de la nostra normativa electoral i l’adopció d’una manera més proporcional d’adjudicació de representants, el desbloqueig de les llistes i la supressió de les barreres electorals.

Per a Morera <em>“fixar la retribució dels alcaldes i edils en funció de la grandària de la localitat si que és una mesura que va en la direcció correcta però que es queda en molt poc si al mateix temps en compte d’eliminar la diputacions provincials el govern del PP les manté i reforça”.

“Des de Compromís creiem que apostar per entitats administratives anacròniques no és el més indicat per a eixir de la crisi, més bé al contrari; cal apostar per formes d’administració local mancomunada més àgils i properes als ciutadans i no per entitats obsoletes com les diputacions”.