Diumenge 6 de novembre va tindre lloc al Magatzem de la mar de Benicarló el mitin de la Coalició Compromís a la comarca del Maestrat.

Amb una molt bona asistencia de públic, i presentat pel secretari local del Bloc, Eladi Giner, a l’acte van intervindre el benicarlando Juan Gomis, candidat al Congrés dels Diputats, Enric Nomdedéu, regidor a l’ajuntament de Castelló i diputat provincial, i Roger Mira, cap de llista al Congrés dels Diputats per la circumpscripció de Castelló.

Durant la seua intervenció, Gomis va fer referència a l’èxit obtingut a les passades eleccions autonòmiques i locals on Compromís va aconseguir uns resultats històrics malgrat el pessimisme de les enquestes, així com va reivindicar la importància del nord de Castelló: “no per estar més al nord som menys importants”, assenyalà. A més va afirmar que “ja fa massa temps que acusem l’abandó per part de València i Madrid a nivell d’infraestructures, sanitari, d’educació, cultural…. Volem allò que ens correspon i hem de demanar-ho”.

Per la seua banda, Nomdedéu va centrar la seua intervenció a criticar el bipartidisme: “no es pot tolerar la situació que sofrim al País Valencià. Els culpables de la greu situació en la que estem actualment són els 2 grans partits, tant el PP que governa ja 17 anys a les notres terres com del PSOE que està al govern espanyol des de 2003. Compromís representa una altra manera de fer les coses, preocupada pels valencians, i sense respondre a directrius que venen de Madrid.”

 

L’acte el va tancar el cap de llista Roger Mira, qui va fer un breu repàs al programa electoral de Compromís, demanant entre altres coses “una major ajuda a la gent del camp i millors preus per als seus productes, així com una major vigilància al camp. A més seguim demanant una reivindicació històrica com és aconseguir la xarxa de rodalies per al nord de Castelló.” A més va criticar el malbaratament de diners públics en esdeveniments innecesàris com per exemple el torneig de golf de fa unes setmanes a Castelló: “d’una banda es gasten 3 milions i mig d’euros en un torneig de golf de 4 dies, i d’altra banda hi ha xiquets estudiant en barracons i col·legis en condicions precàries o farmacèutics en situación crítica perquè la Generalitat no els paga. Eixa manera de fer política és intolerable” va concloure.

En acabar l’acte, candidats, militants i simpatitzants es van dirigir a un conegut hotel de Benicarló on van poder gaudir del seu menú de polp i peix de llotja