Eladi Giner, secretari local del Bloc per Benicarló assenyalà que: l’organització de les curses portava implícita la tallada de carrers tant del centre com de la perifèria, així com la carretera nacional, fet que no es va anunciar amb la suficient antelació ni als veïns afectats ni als usuaris de cotxes i de transport públic que van haver de suportar llargues cues, retards en l’arribada a les seues destinacions i parades provocades per aquesta falta de previsió”.

Així mateix, per a Giner, la gent de Benicarló tampoc va poder gaudir d’un espectacle esportiu com aquest (recordem que es tractava de dos campionats nacionals absoluts), ja que en cap moment es va informar de la seua arribada a la nostra ciutat: ni hem vist cap cartell pel poble, ni cap anunci a la ràdio, pàgina web de l’ajuntament, etc. Només vam poder vore un parell de senyals de prohibició d’aparcament amb el motiu “ciclisme”, però res més, comenta Giner… Degut a això l’afluència de públic va ser molt més pobra de l’esperada ja que molts ni tant sols sabien que la prova estava desenvolupant-se dins del nostre terme.

“És una llàstima que des de l’ajuntament no s’haja promocionat un event d’aquesta magnitud com cal, un event que podria haver fet arribar el nom de Benicarló a nombrosos llocs, però que ha quedat en un no res tal, que per exemple el diari esportiu MARCA( el diari més llegit a Espanya) nomenava els guanyadors del campionat però sense dir on s’ha realitzat aquest campionat. Igualment la televisió autonòmica Canal9 ni tan siquiera s’ha fet ressò de l’esdeveniment”, ha conclòs el secretari local.