El portaveu de Compromís, Enric Morera, considera que l’anunci del conseller d’Educació d’eliminar les línies en valencià de les escoles públiques, “és una notícia molt trista i hui es confirma que el Consell de Camps s’ha posat del costat d’eixa extrema dreta que vol fer fora de la vida pública la llengua pròpia d’este país. Font de Mora i Camps es confirmen hui com uns traïdors a la identitat valenciana i algun dia hauran de donar comptes a la història per estes accions tan lamentables”.

Des de Compromís, però, han assegurat que no es rendiran front a esta agressió al valencià i per això, Morera ha fet una crida per a fer “un front comú de tota la societat que s’estima el valencià per a deixar-li ben clar al Consell de Camps que volem les línies en valencià, que són sinònim de normalitat i de pluralitat. L’eliminació de les línies en valencià serà una demostració més de que Camps és el president més antivalencià de la història del nostre país i un perseguidor inesgotable de la cultura valenciana, perquè no ha tingut prou amb carregar-se el doblatge en valencià, o el teatre i la música en la nostra llengua, sinó que ha anat més enllà i s’ha carregat les línies en valencià i el treball de moltíssims professors i pares que han fet des de l’arribada de la democràcia per a recuperar el valencià en l’escola”.

Segons ha recordat Morera, “li ho vaig dir en les darreres sessions de control al president de la Generalitat i hui, després de l’anunci de Font de Mora ho torne a confirmar: Camps és un traïdor al poble valencià i ho demostra dia a dia amb les seues polítiques antisocials i antivalencianes”.

Una setmana després de les eleccions, “el PP mostra al públic la seua vertadera i monstruosa cara i comença a anunciar que farà el copagament sanitari de boca de un dels ideòlegs del PP com és Rafael Blasco, que per molt que després el desmentisquen serà realitat perquè Blasco mana molt en el PP. I hui, podem assegurar que el 30 de maig de 2011 passarà a la història com un nou 25 d’abril, protagonitzat pel conseller Font de Mora i amb la complicitat del president de la Generalitat, que confirmen que volen acabar amb les línies en valencià i amb l’ensenyament en la nostra llengua”.

Per tot això, des de Compromís han informat que es posaran en contacte amb les associacions que defensen la nostra llengua i que promouen el valencià en l’àmbit educatiu, “per a posar a la seua disposició el nostre grup parlamentari en les Corts i els nostres regidors i regidores per a articular totes les accions necessàries per a evitar que vaja endavant eixa iniciativa antivalenciana articulada per l’extrema dreta del PP”.