Marta Escudero i Josep Lluís Segura han valorat els primers compassos de la legislatura2019-2020 i el ritme polític i els projectes que aquestes últimes setmanes veuen la llum, comencen a executar-se o entren en la fase de licitació.

«Qualsevol persona que conega un mínim les administracions públiques, sap que els terminis des de que un projecte es pensa o s’estudia, fins que es materialitza són llarguíssims, de manera que la contractació de la nova administració electrònica, el pla d’infància o el procés d’oposició de 13 agents de policia local, per posar alguns exemples, no són cosa del treball d’un parell de mesos, sinó que darrere de cadascun d’estos projectes hi ha mesos i inclús anys de treball. Un treball que ens trasllada a la legislatura anterior on Compromís va compartir la gestió i el govern amb el partit
socialista» ha comentat Marta Escudero.

Dins d’aquells projectes que tenen un treball previ, iniciat a la legislatura passada, la
regidora ha ressaltat també els inclosos dins l’estratègia EDUSI, subvenció concedida
per la Unió Europea al 2016.

«Podríem parlar amb tot això de que l’actual equip de govern està vivint de rendes este inici de legislatura, sense cap sentit pejoratiu. Al contrari, és una cosa molt normal, que quan es construeix un projecte polític conscient i útil per a la ciutadania es busque la seua continuïtat. Des de Compromís, no podem més que alegrar-nos perquè, sense dubte, eixe era l’objectiu que perseguíem quan teníem responsabilitat de govern junt amb ERPV» ha manifestat Escudero.

Tot i això, la portaveu de Compromís Benicarló ha expressat la seua preocupació per
l’estancament dins l’àrea social: «el laboratori social, projecte que forma part del programa EDUSI, no compta amb pressupost municipal per consolidar-lo. Tampoc s’ha iniciat el projecte d’itineraris d’inserció sociolaboral, encara que la subvenció de Conselleria va arribar a juliol. No s’ha aprovat encara el Pla d’inclusió i cohesió social o els òrgans de participació i control del pla d’igualtat encara no s’han constituït. Ens preocupa seriosament que al llarg d’esta legislatura l’agenda social no siga una prioritat per a este equip de govern» ha declarat la regidora.

Per la seua part, el regidor Josep Lluís Segura ha fet menció a la improvisació amb la que s’han executat alguns projectes o accions per part de l’equip de govern, com l’aplicació
de les noves taxes a l’Esport Escolar, que per causa de la descoordinació no van prosperar o la convocatòria de la Nit Violeta per part de l’Ajuntament, a menys de 24 hores de l’esdeveniment.

Tot i això, el regidor de Compromís Benicarló, ha volgut posar de manifest iniciatives que
s’han desenvolupat en aquests tres mesos i que han tingut un impacte beneficiós per a
Benicarló, com l’agenda cultural de setembre, amb la trobada comarcal de danses, la
26ena trobada de bandes o l’homenatge al dolçainer Ximo Albiol. Així mateix, Compromís
també ha alabat la tasca relativa als pressupostos participatius del 2019, que ja es
troben a les últimes fases de la seua tramitació.

Els dos regidors han aprofitat l’oportunitat per parlar sobre de les relacions de l’oposició amb l’equip de govern.

«Ens ho veiem vindre, però encara així, hem de reconèixer les declaracions del grup socialista de la setmana passada, arran la proposta que vam fer sobre la nova ubicació del Centre de Salut pública, ens va decepcionar. El partit socialista de Benicarló va manifestar que era un insult a la intel·ligència que la quarta força política fera propostes o presentara projectes sense tindre responsabilitat de govern o capacitat de gestió o
decisió.
Açò és el que ens temíem de l’estrenada majoria absoluta del PSOE. Sembla que este nou equip de govern té claríssim quin és el paper de l’oposició: distància i menyspreu» lamentava la regidora de Compromís.

A pesar d’aquestes declaracions, els dos regidors de Compromís Benicarló han
manifestat que tenen molt clara la seua tasca i responsabilitat des de l’oposició que
implica, per suposar fer propostes de millora per a Benicarló i la seua gent.

«Encara que les últimes dinàmiques ens generen dubtes, intentarem que esta legislatura siga una etapa de consens, diàleg i de respecte mutu per a aconseguir el més important, el benestar de tots els benicarlandos i benicarlandes» ha conclós Josep Lluís Segura.