La regidora de Participació Ciutadana, Susana Pérez, ha presentat l’Escola de Participació Ciutadana, el nou projecte que s’ha preparat des de l’àrea amb l’objectiu d’enfortir el teixit associatiu de Benicarló, que compta amb una base aproximada de 170 entitats. A més, l’Escola també és un projecte que aglutina sis cursos i tallers relacionats amb l’associacionisme.

Pérez ha ressaltat que «totes les activitats organitzades es cimenten sobre quatre pilars fonamentals: la dinamització, la formació, la informació i l’assessorament a les associacions». «El nostre objectiu és dinamitzar les associacions, enfortir-les i estimular-les, però com que no totes són iguals ni tenen les mateixes característiques ni els mateixos recursos, hem de centrar-mos en aquest quatre pilars bàsics», ha remarcat la regidora.

Així, el pròxim 9 de juny començarà la formació amb el primer taller pràctic al voltant de les obligacions documentals de les associacions, a càrrec de la Fundació Horta Sud. L’itinerari formatiu continuarà amb un curs per a incrementar la base social de l’associació i finalitzarà amb tres tallers enfocats a l’àmbit digital de les entitats: un curs de gestió de la pàgina de Facebook, un taller d’eines TIC i un curs per a aprendre a desenvolupar una aplicació mòbil. El seguit de cursos inclou també un taller d’associacions amb perspectiva de gènere, amb data encara per confirmar. Per tal de poder participar als cursos cal estar inscrit al registre municipal d’associacions.

A més, dins de l’Escola de Participació Ciutadana també s’engloba l’Espai Participa, el projecte que va posar en marxa la Regidoria de Participació el passat mes de setembre amb l’objectiu d’assessorar la ciutadania i fer-la partícip de les decisions del municipi. En concret, l’Espai Participa inclourà la Jornada de Participació Ciutadana 2018, que tindrà lloc dimarts 11 de setembre i, com ha avançat la regidora, «comptarà amb la presència de Manuel Alcaraz, el conseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació». A més, l’Espai també preveu l’exposició «La participació ciutadana a Europa», en data i lloc encara per determinar.

Si voleu més informació podeu adreçar-vos al CIAJ (carrer de Sant Francesc, 94) o a través del web del CIAJ (www.ciajbenicarlo.com).

Consulteu aquí el programa complet de l’Escola de Participació.