Avui, 28 d’agost, la regidora de Sanitat de l’Ajuntament de Benicarló, Marta Escudero, ha presentat en roda de premsa els nous espais cardioprotegits de la població, gràcies a la incorporació de quatre nous desfibril·ladors semiautomàtics que se situaran a espais públics amb gran afluència de gent i que converteix a Benicarló en la segona població de la província en número de desfibril·ladors, amb un total de vuit.

Marta Escudero ha explicat que convertir Benicarló en un espai cardioprotegit era un projecte que s’estava treballant des de la regidoria de Sanitat, però que ha vist la seua materialització definitiva gràcies al programa «Província de Castelló: territori cardioprotegit» de la Diputació de Castelló, iniciat al 2016 i que assegurarà la disponibilitat de desfibril·ladors externs semiautomàtics en la totalitat dels 135 municipis que integren la província de Castelló.

“L’Ajuntament de Benicarló ha participat en la convocatòria de subvenció convocat des de la Diputació i estem molt satisfets amb el resultat de la resolució que atorga a Benicarló la cessió d’ús de 4 desfibril·ladors externs semiautomàtics, destinats al restabliment d’un ritme cardíac davant casos de fibril·lació ventricular en absència de pols”, ha explicat la regidora. Un espai cardioprotegit compta amb desfibril·ladors externs semiautomàtics de fàcil accés, per aconseguir la desfibril·lació abans que haja transcorregut el temps màxim recomanable des que ha ocorregut la parada cardíaca. “Els llocs on s’han d’instal·lar els equips són zones amb un risc evident de que es presenten parades cardíaques, bé perquè es concentren un nombre molt elevat de persones o bé perquè es troben persones d’elevat risc, com per exemple en centres d’activitats esportives o en zones amb persones amb major percentatge de malalties cardíaques. En el nostre cas, s’han establit com a ubicacions prioritàries, el mercat municipal, l’Auditori Pedro Mercader, el Club de Convivència de la Gent Gran i l’Ajuntament de Benicarló, que se sumen als altres quatre desfibril·ladors amb què ja comptàvem fins ara”, ha afegit Marta Escudero.

Al mateix temps que es presentaven els nous equips s’ha fet una crida ciutadana per assistir als cursos de formació sobre l’ús dels desfibril·ladors, per als que no cal tenir formació sanitària. Les persones interessades en fer aquest curs de 4 hores, que tindrà lloc l’11 de setembre amb 25 places màximes, poden adreçar-se al Centre Social Municipal La Farola a incriure’s. “Volem agrair per endavant la disposició de segur que té la societat benicarlanda davant d’este projecte necessari però també complexe, ja que no consisteix únicament en l’adquisició i instal·lació de dispositius DESA, sinó que és necessària la formació i el manteniment continuat, però que permetrà augmentar les possibilitats de sobreviure davant incidències cardiovasculars inesperades i en definitiva, és un benefici directe sobre la salut, el benestar i la qualitat de vida de tots els benicarlandos i benicarlandes.”, ha conclós la regidora.