Els regidors de Benestar Social i Seguretat Ciutadana, Marta Escudero i Ximo Bueno, juntament amb el cap de la Policia Local, Agustín Parra, i el tècnic de la Unitat de Prevenció, Albert Rodríguez, han presentat la campanya de conscienciació sobre l’ús responsable de l’alcohol i altres substàncies addictives durant les festes de Nadal, que posa especial èmfasi en els joves i en els perills de la combinació alcohol + conducció.

“No cal dramatitzar, però sí informar i prevenir”, ha destacat el regidor Ximo Bueno. “El de l’alcohol és un problema social sobre el qual no hem pres prou consciència i hem de tindre en compte no només els problemes del consum sinó també les conseqüències, tant pel que fa a l’incivisme com a la conducció”.

Per la seua banda, la regidora Marta Escudero ha assenyalat que “aquesta és una problemàtica de tota la societat. Per tant, tots som part implicada i podem contribuir a reduir-la. Benicarló compta amb una alternativa d’oci saludable, com és Generacció, un programa socioeducatiu dirigit a joves d’entre 12 i 17 anys, gratuït, que obri tots els dissabtes fins a les 20 h. i en dates assenyalades prolonga la seua programació fins a la mitjanit”.

El tècnic Alberto Rodríguez ha insistit en la tasca que es du a terme durant tot l’any des d’aquest recurs, tant en l’àmbit escolar com familiar o laboral, i ha recordat la importància de la prevenció.

La campanya consistirà a vigilar punts de concentració habitual de joves que es reuneixen per a consumir alcohol, on es duran a terme accions informatives i de control. “Aquestes campanyes informatives i de prevenció les duem a terme durant tot l’any, però en aquestes dates de manera més intensiva”, ha dit Parra, tot anunciant que s’intensificaran els controls sobre la venda d’alcohol a menors i també a adults (prohibida per llei des de les 22 h. fins a les 7 h.) i que es repartiran díptics informatius i tests d’alcoholèmia d’un sol ús. Sobre el ‘botellón’, el cap de la Policia Local ha assegurat que “és un fet puntual que es concentra sobretot durant les festes més importants de l’any i que a banda d’intentar evitar-los, els esforços de la Policia Local se centren a evitar al màxim les molèsties i la presència de menors”.