martailuciaLa regidora de Benestar Social, Marta Escudero, ha anunciat que l’Ajuntament de Benicarló ha rebut una subvenció de 200.000 € de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives per a dur a terme un projecte per a la inserció laboral de persones vulnerables o en risc d’exclusió. El projecte es durà a terme mitjançant la creació d’itineraris d’inserció sociolaboral, que permetran fer un seguiment complet i personalitzat de cadascuna de les persones que participen en el projecte. El treball començarà per un diagnòstic del perfil, seguit pel disseny de l’itinerari adequat per a cada persona i finalitzarà amb les pràctiques d’aprenentatge i la inserció en empreses.

Marta Escudero s’ha mostrat molt satisfeta per la concessió d’aquesta subvenció, “una xifra molt alta que ens permetrà abordar d’una manera integral i amb més garanties la problemàtica de la desocupació. A Benicarló encara tenim xifres d’atur molt elevades, superiors a 2.000 persones, i aquestes xifres són especialment preocupants quan es tracta de persones majors de 45 anys, dones o migrants. L’accés a l’ocupació és de vital importància en els processos d’integració de persones vulnerables o en risc d’exclusió, ja que el treball és fonamental per al desenvolupament d’un model de vida digne, autònom i independent”.

La subvenció, procedent del Fons Social Europeu, permetrà, a més, la contractació de dos persones amb perfils molt concrets: un orientador laboral i un tècnic en inserció social, que seran els encarregats de dur a terme el projecte fins a la seua finalització, el 31 de desembre de 2017. Dels 200.000 € concedits, 50.000 € seran per al 2016 i 150.000 € per al 2017.

La coordinadora dels Serveis Socials de Benicarló, Lucia Nieto, ha destacat que “aquesta subvenció reconeix la tasca que ja s’està fent a Benicarló des de fa anys amb les persones en risc d’exclusió i que ara ens permetrà dur a terme un programa molt més ambiciós”, que inclourà, entre d’altres, una important tasca de mediació entre persones i empreses. Només s’han subvencionat 15 projectes en tot el País Valencià, dels quals només dos són a la província de Castelló: Benicarló i la capital de La Plana.