La manca de personal que està saturant les oficines del DNI de Castelló, Vila-real i Vinaròs será abordada pels senadors de Compromís Carles Mulet i Jordi Navarrete. El segon ha explicat en roda de premsa a Benicarló que el bloqueig de la reposició de funcionaris que està portant a aquesta situació “no fa més que perjudicar els ciutadans en la renovació d’uns documents que són obligatoris”.

 

Navarrete ha anunciat la presentació de diverses preguntes i que, si és el cas, sol·licitaran una petició de compareixença d’alts càrrecs per aclarir els motius que fan que la comarca no tinga amb personal de forma permanent per desbloquejar les demores, que a Benicarló arriben a les 600 persones en llista d’espera i unes 500 a Vinaròs. “Xifres incomprensibles per a una societat moderna, que compta amb mitjans tecnològics adequats i instal·lacions, però que veu com des del Govern central no es destina l’esforç que requereixen els nostres problemes, com si fórem ciutadans de segona“, ha indicat Jordi Navarrete. Segons Compromís hi ha localitats de la mida poblacional de Benicarló o Vinaròs amb oficines del DNI que treballen de dilluns a divendres. “Tenim múltiples exemples de com a Alcanyís, Lugones, Roquetas de Mar, Zafra, Tuineje i altres funcionen correctament, amb reforços o desplaçaments d’equips de DNI mòbil des d’altres oficines grans, encara que tan sols la de Vinaròs, on l’equip ja està creat, funciona amb anormalitat, sense presència continuada de treballadors fixos del cos de funcionaris. Un fet insòlit i més quan sabem que es pot resoldre amb un cost de 6.000 euros al mes“, ha denunciat Navarrete.

 

Vinaròs va expedir en 2015 un total de 2.111 DNI i 414 passaports, la qual cosa és una quantitat ridícula anual, i el desaprofitament clar d’un punt fix que té dos llocs d’expedició, en el qual poden treballar lògicament dos funcionaris.

 

Reversió de la carretera N-340 

Després de l’execució i inauguració de la variant de la N-340 al seu pas per la comarca del Maestrat, per a salvar els nuclis urbans de Vinaròs i Benicarló, els Ajuntaments segueixen sense notícies de la reversió de la N-340 al pas per les seues localitats i si s’atendran les demandes de millores com a pas previ per a la seua recepció.

n340a

Navarrete ha denunciat “com en l’actualitat el vial segueix deteriorant-se fins al punt de ser un perill per a la circulació, amb zones sense banda de rodadura, bonys i problemes de senyalització”, pel que ha explicat que “mentre es resol la injusta situació que ha suposat que els nostres ajuntaments es queden sense diners per adaptar estos 28 quilòmetres de vial després que Rajoy eliminara la dotació pressupostaria de 204.600€ per quilòmetre, hem preguntat des del Senat al Govern si pensa dotar amb 8 milions d’euros a Benicarló i uns 20 milions per a Vinaròs, per tal de deixar en unes condicions mínimes la infraestructura amb voreres, les rotondes necessàries als encreuaments i ben senyalitzades i asfaltades en estos punts com a mínim i si tenen programat fer aquestes obres o incloure-ho als pressupostos de l’Estat de 2017”.

 

n340b