La Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació ha premiat el treball de les Taules Participatives de Benestar Social quan es compleix un any de la seua creació, amb la concessió d’una subvenció que suposa el reconeixement al treball realitzat des de l’àrea de Benestar Social.

En paraules de Marta Escudero, regidora de Benestar Social, “el projecte “Teixint Participació”, presentat per l’Ajuntament de Benicarló ha rebut la quantitat màxima al que optava en la seua modalitat, 5000€. Benicarló està entre els 3 únics municipis de la província de Castelló que reben la subvenció de la Conselleria en reconeixement a les tasques realitzades vers la participació ciutadana”.

12186302_1007545832622303_8936014743650672136_o

”Les Taules Participatives de la regidoria de Benestar Social”, afegeix Escudero, “es constitueixen al novembre de l’any 2015 per tal de fer possible la participació ciutadana, com un recurs per estimular, motivar i organitzar a la ciutadania. El projecte es posa en marxa des de la Regidoria de Benestar Social i consisteix en la creació de grups de treball temàtics on poder dirigir-se les persones participants segons els seus interessos, coneixements o motivacions. La funció d’aquestes Taules és la de vertebrar en un primer moment el procés de participació mitjançant l’experiència d’aquests grups, la visualització mitjançant accions concretes que parteixen del seu interès, la resolució de dubtes, així com la posada en marxa de l’engranatge institucional i tècnic de la corporació municipal en referència a la Participació”.

Recordem que el projecte de les Taules Participatives de Benestar Social va centrar-se com a població diana als membres de les associacions i organitzacions del Tercer Sector i de forma més general a totes les persones del municipi que lliurement s’han volgut sumar i que mostren sensibilitats a les problemàtiques socials.

12189424_1007545919288961_2315550864220883704_o

”De les Taules Participatives han sorgit projectes diversos dirigits a diferents col•lectius de la societat. Les accions s’han dirigit als més menuts, amb les jornades de jocs no sexistes, també a la societat en general, amb projectes per a la promoció de la salut, com la plantada popular d’arbres fruiters. També s’han organitzat accions adreçades a la promoció de la igualtat de gènere així com activitats per a la integració i la inclusió de les persones amb diversitat funcional, totes elles amb l’objectiu de donar visibilitat als col•lectius i conscienciar a la població en general de les problemàtiques socials del municipi”, comenta la regidora

”El projecte de les Taules Participatives de Benestar Social continua actiu i és una aposta ferma pels processos que permeten avançar en la qualitat democràtica de Benicarló” conclou Marta Escudero.

11056590_1007546115955608_5796718773822400539_o