Joan Manel Ferrer, regidor de Compromís a Benicarló, ha demanat la dimissió del regidor de pesca, Eduardo Arín “per no demanar per segon any les subvencions oficials per al sector pesquer”. Ferrer ha denunciat que l’equip de govern ha deixat perdre 5.000 euros que anirien destinats a la promoció del nostre sector pesquer, diners que vindrien molt bé donada la delicada situació en la qual es troba este sector”. I tot, lamenta el regidor de Compromís “perquè al regidor Eduardo Arín se li va oblidar demanar-la, tal com m’ha reconegut”. Ferrer considera que “això no es pot permetre. En la situació de crisi que està patint el sector, l’equip de govern del PP ha d’estar al costat dels pescadors i no girar-los l’esquena, treballant i lluitant perquè ajudes com estes i moltes més arriben fins a la nostra ciutat”.

Per a Ferrer “no valen excuses. Que passe el mateix per segon any és senyal de la incompetència del regidor de Pesca. Per això Compromís demana la seua dimissió o, en el seu defecte, que pague del seu sou de regidor la subvenció que ha deixat perdre”.

La subvenció perduda correspon a la convocatòria   de la Diputació de Castelló, destinada a la realització de programes i activitats de foment del sector pesquer. Amb esta ajuda, es podria fer entre d’altres, “promoció i posada en valor del sector pesquer, accions formatives, degustacions, rutes o jornades gastronòmiques, promoció de la salut en el consum del peix fresc, visites a llotges per a veure la feina i la subhasta destinades a joves i xiquets, i fins i tot, formació del sector”assenyala Ferrer.

Per a poder accedir a les ajudes, Diputació indicava com a condició que les poblacions que ho demanen “tinguen port pesquer, confraria de pescadors i llotja de peix. De tota la província, només els compleixen els ports de Borriana, Castelló, Peníscola, Vinaròs i Benicarló. L’ens provincial va destinar una dotació de 25.000€, pel que cada ajuntament haguera rebut 5000€. Com ni Borriana ni Benicarló ho han demanat, a Peníscola i Vinaròs els han donat 6.300€ i a Castelló 5.600€, el 70% del pressupostat per a l’activitat”.

“Per a Compromís, una de les nostres propostes és posar en valor el turisme gastronòmic a Benicarló, aprofitant el recurs natural que tenim al nostre abast, amb un producte de primera qualitat com és el peix de llotja. Que ni el regidor de Pesca, ni la regidora de Comerç, ni el de Promoció Econòmica ni tan sols el mateix alcalde estiguen per aquesta tasca, demostra les poques ganes que tenen de treballar per la nostra ciutat”, ha conclòs Ferrer.